AKADEMSKI CENTAR ZA ZAŠTITU ŽIVOTNE SREDINE OTVOREN U NOVOM SADU: Ministri Vučević i Selaković podržali humanitarne aktivnosti udruženja

Z. GRUMIĆ

26. 03. 2024. u 14:26

POTPREDSEDNIK Vlade Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić prisustvovali su danas u novosadskom Kreativnom distriktu svečanom otvaranju Akademskog centra zaštite životne sredine i održivog razvoja.

АКАДЕМСКИ ЦЕНТАР ЗА ЗАШТИТУ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ ОТВОРЕН У НОВОМ САДУ: Министри Вучевић и Селаковић подржали хуманитарне активности удружења

Z. Grumić

Tom prilikom je dvoje dece sa invaliditetom dobilo specijalna pomagala, nabavljena zahvaljujući humanoj misiji Udruženja „Čepom do osmeha“.

Ministar Vučević je osnivačima tog udruženja poželeo uspešan rad i u novom prostoru koji je, kako je rekao, kruna onoga što su postigli proteklih osam godina u svojoj humanitarnoj delatnosti, vođeni idejom da čuvanjem prirode, pomognu ljudima oko sebe.

- „Čepom do osmeha“ jeste primer nevladine organizacije koja je uspela da svojim radom ujedini podizanje svesti o ekologiji i brigu za zdravstveno ugrožene građane - naglasio je Vučević.

Ministar Selaković je, obraćajući se prisutnima, istakao da je za svaku pohvalu impozantna cifra od čak 1.400 tona sakupljenog otpadnog materijala, koji Udruženje šalje na reciklažu i prikupljeni novac ulaže u nabavku pomagala za decu kojoj je dragocena svaka vrsta pomoći.

- Živimo u vremenu u kojem se čovek ozbiljno odrodio od prirode. Zato su udruženja, koja će se okupljati u ovom Akademskom centru, veliko ohrabrenje jer ona pokazuju šta sve dobro mogu da učine volonteri u zaštiti životne sredine.

Selaković je napomenuo da je resorno ministarstvo nedavno pokrenulo kampanju promocije socijalnog preduzetništva u Srbiji i dodao da bi uskoro trebalo da bude otvoren konkurs za raspodelu prvih 50 miliona dinara planiranih za tu namenu.

- Time želimo da pripadnike ranjivih grupa radno aktiviramo, da ih zaposlimo kako bi zarađivali za svoju egzistenciju – rakao je ministar Selaković.

Gradonačelnik Đurić je izrazio zadovoljsstvo time što će u novotvorenim prostorijama Centra biti angažovani mladi stručni kadrovi iz oblasti zaštite životne sredine, kao i osobe iz ranjivih kategorija društva.

Predsednica Udruženja „Čepom do osmeha“ Vanja Petković je na kraju svečanosti uručila specijalna pomagala za decu, nabavljena u procesu prikupljanja plastičnih čepova za reciklažu. Devojčica Petra dobila je specijalnu neurološku stolicu a Dajani je dodeljen lap-top sa govornom podrškom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)