PARAĆINCI USVOJILI OVOGODIŠNJI BUDŽET: Zadržani prošlogodišnji prioriteti

Z. R.

20. 03. 2024. u 06:00

U OVOGODIŠNjOJ kasi grada na Crnici, po svim izvorima finansiranja, naći će se nešto više od 2,4 milijarde dinara, koliko je projektovano budžetom koji je skupštinska većina izglasala tokom druge sednice novog saziva SO.

ПАРАЋИНЦИ УСВОЈИЛИ ОВОГОДИШЊИ БУЏЕТ: Задржани прошлогодишњи приоритети

Foto: Z. Rašić

Kao nosilac kapitalnih infrastrukturnih projekata, Uprava za investicije i održivi razvoj raspolagaće sa ukupno 692,8 miliona dinara, a u odnosu na prethodnu godinu više novca opredeljeno je kulturi, fizičkoj kulturi, dečjoj zaštiti i turizmu. Poljoprivredi i ruralnom razvoju namenjeno je 48,2 miliona budžetskih sredstava, za nova subvencionisanja gazdinstava, kalcifikaciju zemljišta i nastavak komasacije u Donjem Vidovu.

Kako je naglašeno u Odluci o budžetu, rehabilitacija i izgradnja puteva i ulica ostaje jedan od glavnih prioriteta, kao i razvoj poljoprivrede. Nastaviće se i sa izgradnjom dečjih igrališta, te objekata za male sportove, uz rekonstrukcije domova kulture i projektovanje vodovodne mreže.

Opremanje Industrijske zone "Zmič" takođe ostaje u fokusu, da bi se obezbedili uslovi za dolazak potencijalnih investitora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave