OPREZ U VRŠCU: Zbog izgradnje kružnog toka, teretnjaci idu i kroz strogi centar

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

17. 03. 2024. u 19:42

ZBOG izgradnje kružnog toka na najvažnijoj raskrsnici u Vršcu, kod Margitskog naselja, kompletan međunarodni teretni saobraćaj je izmenjen i preusmeren na centralne delove grada.

ОПРЕЗ У ВРШЦУ: Због изградње кружног тока, теретњаци иду и кроз строги центар

Foto: J.J.Baljak

Od sada kamioni i sva ostala vozila, koja iz pravca Beograda idu ka graničnom prelazu Vatin, moraju da prolaze Dvorskom ulicom, kao i izuzetno uskom Ulicom Dositeja Obradovića, pa nadležni apeluju na sve učesnike u saobraćaju da budu dodatno obazrivi, naročito zbog toga što se tu nalazi i jedna osnovna škola.

S druge strane, vozila koja dolaze u Vršac iz pravca Zrenjanina i Novog Sada, i dalje mogu prolaziti ovom raskrsnicom, ali jednom kolovoznom trakom, uz regulaciju semaformom. Usmereni su samo na Ulicu Bore Kostića, iz koje se skretanjem levo ide ka graničnom prelazu Vatin, a skretanjem desno ka centru – što sada predstavlja obilazni put za Beograd.

Foto: J.J.Baljak

 

Ovakav režim saobraćaja trebalo bi da važi do 1. aprila, kada se očekuje završetak prve faze radova. Nakon toga će biti saopšteno kako će se saobraćaj dalje odvijati. Svakako, jedna kolovozna traka će uvek biti slobodna za vožnju.

Trenutno se uklanja asfalt i postojeća saobraćajna signalizacija, nakon čega će biti napravljen savremeni kružni tok sa novom rasvetom i atmosferskom kanalizacijom, koja će rešiti brojne probleme tog dela grada.

Kompletni radovi trebalo bi da budu završeni početkom jula.

BONUS VIDEO - EKSKLUZIVNO:Američki reditelj Pol Kampf i producent Dragan Ivanović gosti podkasta Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave