UDRUŽENJE STVARALACA "CAR KONSTANTIN" Niško priznanje za Nemanju Radulovića

J. Ć.

27. 02. 2024. u 18:30

VIOLINISTA Nemanja Radulović, koji godinama živi i stvara u Francuskoj - posle počivšeg patrijarha Irineja, episkopa dr Jovana Purića i penzionisanog generala Vladimira Lazarevića - za 13 godina postojanja, proglašen je za četvrtog počasnog člana udruženja stvaralaca Niša "Car Konstantin".

УДРУЖЕЊЕ СТВАРАЛАЦА ЦАР КОНСТАНТИН   Нишко признање за Немању Радуловића

foto J. CĆosin

Iako je bilo zamišljeno da laureat prisustvuje svečanosti organizovanoj u ovdašnjem Naučno-tehnološkom parku, isprečile su se koncertne aktivnosti u Kanadi, pa je Radulović prisutnima zahvalio posredstvom video-linka.

- Nemanja je svojevrsni zaštitni znak našeg grada, čiju slavu pronosi širom sveta, a gotovo svaki nastup započinje izvođenjem legendarne numere "Niška Banja". Štaviše, on je najmlađi sugrađanin koji je predstavljen u enciklopediji "Znamenite ličnosti Niša" - kaže Novica Aranđelović, predstavnik pomenutog Udruženja, podsećajući da je i ovogodišnja svečanost upriličena 27. februara, na dan rođenja imperatora oko čijeg imena su se okupili stvaraoci iz grada na Nišavi.

Inače, Nemanja Radulović poslednji put u Nišu je nastupao u junu 2019, kada je u ovdašnjoj Tvrđavi održao besplatni koncert.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)