EDIN ĐERLEK U NEGOTINU: Bitna su i ulaganja u socijalnu infrastrukturu (FOTO)

S. M. JOVANOVIĆ

21. 02. 2024. u 20:31

EDIN Đerlek, ministar za ravnomerni regionalni razvoj posetio je danas Negotin i najavio ulaganja u lokalne projekte infrastrukture. U Negotinu sanirana hidroizolacija ravnog krova koga su ozbiljno ugrožavale vremenske neprilike.

ЕДИН ЂЕРЛЕК У НЕГОТИНУ: Битна су и улагања у социјалну инфраструктуру (ФОТО)

Foto: S.M.Jovanović

Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek posetio je danas Dom kulture „Stevan Mokranjac“ u Negotinu u kojoj je saniran deo krova. Ukupna vrednost projekta iznosila je 3,7 miliona, od čega je kabinet ministra izdvojio 2,4 miliona dinara, a ostatak lokalna samouprava.

- Ono zbog čega mi ulažemo u kulturu je, zapravo, što želimo da ljudima u malim sredinama obezbedimo sadržaj da ostanu u tim sredinama. Nije dovoljno što samo ulažemo u komunalnu, putnu i poslovnu infrastrukturu, jako je bitno da ulažemo u socijalnu infrastrukturu i ono što obezbeđuje sadržaj- rekao je ministar Đerlek.

Sanacijom oko 600 kvadratnih metara ravnog krova iznad velike sale Doma kulture i iznad ekonomskog ulaza u objekat, po rečima Jovanke Stefanović Stanojević, rešilo je dugogodišnji problem ove ustanove ukrožavao bezbednost i korisnika i zaposlenih.

- U prethodnim godinama su u tri navrata na drugim delovima krova sanirani ugroženi delovi krova. Ovo je velika zgrada koja ima sve slabosti građevina izgrađenih pre tri-četiri decenije. Mi smo završili najvažniji građevinski posao, sanirali smo hidroizolaciju ravnog krova na Domu kulture koji ima preko 2.500 metara kvadratnih. Sanirano je oko 350 kvadratnih metara iznad izvođačke sale s obzirom da su procurenja bila vidljiva i golim okom i ugrožavala bezbednost i deo krova, površine oko 120 kvadrata, iznad ekonomskog ulaza u zgradu. Kako je u međuvremenu bilo kišnih perioda procurenja nije bilo što znači da je „Izogradnja plus“ iz Niša u roku, na vreme i veoma korektno uradila deo posla – istakla je Stefanović Stanojević.

Ministar Đerlek sastao se i sa predsednikom opštine Negotin, Vladimirom Veličkovićem i njegovim zamenikom Bogdanom Gugićem o daljim ulaganjima i podsetio da je raspisan Javni konkurs u okviru kog će 315 miliona dinara biti uloženo u opštine širom Srbije.

-Razgovor je protekao u kontruktivnoj atmpsferi gde smo iskazali određene naše potrebe i mogu da kažem da je on željan da zbog dobre saradnje ali i udaljenosti od centra pomogne u svemu onome što nam je potrebno – rekao je Veličković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave