NAJBOLJIMA PO 20.000 MESEČNO: I ove godine Kraljevčani stipendiraju najuspešnije studente

G. ĆIROVIĆ

19. 01. 2024. u 14:52

I devetu godinu zaredom Kraljevčani novcem iz gradskog budžeta nastavljaju da stipendiraju svoje najbolje studente.

НАЈБОЉИМА ПО 20.000 МЕСЕЧНО: И ове године Краљевчани стипендирају најуспешније студенте

G.Šljivić

Tako će, nakon što je usvojena odluka na sednici Privremenog organa grada Kraljeva, uskoro biti raspisan konkurs za dodelu 50 stipendija najuspešnijim studentima za školsku 2023/2024. godinu u pojedinačnom mesečnom iznosu od 20.000 dinara.

Ova stipendija, kao i prethodnih godina, isplaćivaće se tokom deset meseci, a neophodan uslov na konkursu biće da studenti imaju prosek ocena iznad 8,5 kao i da redovno upisuju godinu za godinom.

- Veoma je važno se bar deo naših najboljih studenata, kada završe fakultete, vrati u Kraljevo, a da ostali, koji odluče da žive i rade u Beogradu, Novom Sadu ili u inostranstvu, pomažu svom gradu, izlaze u susret svojim sugrađanima i uvek misle na Kraljevo - kaže dr Predrag Terzić, predsednik Privremenog organa grada Kraljeva. - Mi se trudimo da danas pomažemo njima, očekujući da će oni sutra naći način da pomognu gradu u kojem su rođeni i odrasli.

Kao i lane, očekuju se olakšice za dobijanje stipendije studentima sa invaliditetom za koje neće biti neophodan uslov da imaju prosek iznad 8,5 već će biti dovoljno da su u prethodnoj godini ostvarili najmanje 36 ESPB bodova. Ako iz zdravstvenih razloga nisu mogli da upišu narednu godinu, i za to poseduju odgovarajuću dokumentaciju, njihova prijava će biti prihvaćena. Oni se, kako saznajemo, neće rangirati sa ostalim studentima prilikom Konkursa, već će im se stipendije automatski odobriti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

OVO NIJE LETOVALIŠTE NEGO RAJ NA ZEMLJI! Odlično je za porodicu, a za decu je smeštaj gratis