„BEZBEDNOST POČINJE SA TOBOM“: Karavan Agencije za bezbednost saobraćaja u Smederevu

Јелена Илић
Jelena Ilić

07. 12. 2023. u 14:29

KARAVAN Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije pod sloganom „ Bezbednost počinje sa tobom“ zaustavio se u sredu u Smederevu.

„БЕЗБЕДНОСТ ПОЧИЊЕ СА ТОБОМ“: Караван Агенције за безбедност саобраћаја  у Смедереву

Ilustracija/Foto: Nenad Zivanovic

Cilj karavana je povećanje bezbednosti svih učesnika u saobraćaju i ovaj susret građani i učenici smederevskih srednjih škola  iskoristili su da se informišu o bezbednom ponašanju u saobraćaju.

-Naš glavni cilj je da ljudima skrenemo pažnju na jedan nesvakidašnji način kako i sa kojim posledicama se mogu sresti oni koji ne poštuju saobraćajna pravila i propise- nekorišćenje sigurnosnog pojasa, na vožnju brzinom većom od ograničene, na korišćenje mobilnog telefona tokom vožnje i na vožnju pod dejstvom alkohola - rekao je Veljko Ćurčić, načelnik Odeljenja za planiranje, prevenciju i edukaciju Agencije za bezbednost saobraćaja Srbije.

Prema njegovim rečima svake godine u Srbiji oko 100 mladih ljudi izgubi život, svaki četvrti dan u Republici jedno mlado lice pogine, a svakog dana 17 mladih biva povređeno, pri čemu svaki četvrti poginuli nije imao vozačku dozvolu.

Podršku aktivnostima Karavana „ Bezbednost počinje sa tobom“ dala je i predsednica Privremenog organa grada Smedereva, Jasmina Vojinović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave