BUDUĆNOST U JADRU: Prvi čovek Loznice video-prezentacijom predstavio viziju razvoja grada

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

02. 12. 2023. u 06:15

GRADONAČELNIK Loznice, Vidoje Petrović sinoć je u Vukovom domu kulture predstavio viziju za budućnost grada i kraja za naredne godine.

БУДУЋНОСТ У ЈАДРУ: Први човек Лознице видео-презентацијом представио визију развоја града

foto:V.Mitrić

Video-prezentacijom je dočarano kakva će da bude Loznica i Jadar u budućnosti. Posetioci nisu krili oduševljenje. Loznica je dobila dva nova obdaništa, a staro je potpuno rekonstruisano i prošireno.

Zatvoreni bazen, čija izgradnja počinje naredne godine, biće sigurno najmoderniji u zemlji, i osim za razonodu, biće pogodan za najznačajnije vaterpolo utakcime i plivačka takmičenja. Uz njega, pored stadiona, niče atletski stadion, otvoreni bazeni, trim staze, igrališta, parkovi, sportska dvorana. I, sve na jednom mestu, uz velepni Lagator.

U blizini je i bolnica, u čiju izgradnju i opremanje je država, do sada, uložila više od 50 miliona evra, a slede i nova ulaganja.

Sedište okruga

ZA Lozničane je velika stvar, kako kaže Petrović, što je grad na putu da dobije sedište okruga, a ne da bude deo, kao sada, Mačvanskog okruga, "jer za to ispunjava i istorijske i kulturne i sve druge, važeće, standarde". Gradonačelnik kaže da su se za to izborili savesnim, odgovornim i posvećenim radom. Loznica je, pre tri i po decenije, "spakovana" u Mačvanski okrug.

- Nekada je bio san da dobiju solidniji rendgen, a sad imaju najsavremeniju radiološku opremu, skenere, a uskoro stiže i magnetna rezonaca i počinje opremanje angio-sale - najavio je Petrović. - Planira se i izgradnja stanova za lekare.

Petrović najavljuje i izgradnju postojenja za prečišćavanje vode,podzemnu garažu u srcu grada i uređenje trga kod četiri srednje škole i ostalih ulica i puteva. Veliki poslovi slede i u krugu nekadašnje "Viskoze", gde će, uz stambeno-poslovne celine biti i niz modernih sadržaja, koji će, na najbolji način, da povežu grad i kraljevsku lepoticu Banju Koviljaču, koja je, poslednjih godina, kao i čitav kraj, doživela procvat.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu