PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA: Deo opštine Knjaževac ugrozile vremenske neprilike

S. M. J.

29. 11. 2023. u 14:55

NA delu teritorije opštine Knjaževac danas je proglašena vanredna situacija.

ПРОГЛАШЕНА ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА: Део општине Књажевац угрозиле временске неприлике

foto: Privatna arhiva

Zbog havarija na energetskoj infrastrukturi izazvanim vremenskim nepogodama u knjaževačkom kraju, Milan Đokić, predsednik opštine proglasio je vanrednu situaciju.

Vanredna situacija proglašena je u dvadesetak planinskih sela u opštini Knjaževac koja su zbog vlažnog snega koji je oštetio elektroenergetsku mrežu, ostala bez struje. Procenjeno je da je u knjaževačkim selima za kratko vreme palo oko 100 litara kiše i vlažnog snega.

Najteže je situacija u selima Ošljane i Novo Korito gde oko 200 stanovnika nema struju od subote.

-Lokalna samouprava je već nabavila određeni broj agregata, dovoljne snage da mogu da se priključe na trafo i tako reše probleme u snabdevanju električnom energijom, makar privremeno dok se kvarovi ne saniraju – kaže Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac,

Opština Knjaževac sa svojih 85 sela, teritorijalno je jedna od najvećih u istočnoj Srbiji. Trenutno je, u zavisnosti od deonice, visina snežnog pokrivača od sedam santimetara u Knjaževcu do skoro 80 na Babinom zubu. Zabrana saobraćaja za kamione sa prikolicom i šlepere na putu važi na državnom putu drugog A prioriteta broj 222, na delu puta Kalna-Jabučko Ravnište.

Lokalna samouprava je pozvala građane da  sve probleme koji su nastali usled snežnih padavina prijave na broj telefona 064/8643392.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)