IZGLED ŠKOLE VREDAN: Konačno obnova jedne od najstarijih zgrada u Boru, na uređenje čekali četiri decenije

S. M. J.

09. 11. 2023. u 13:40

NAJSTARIJA školska zgrada u Boru, koja obrazuje đake u dve osnovne i jednoj specijalnoj školi za osnovno i srednje obrazovanje, uveliko se rekonstruiše i dobija izgled kakav zaslužuje.

ИЗГЛЕД ШКОЛЕ ВРЕДАН: Коначно обнова једне од најстаријих зграда у Бору, на уређење чекали четири деценије

S. M. J.

U toku su završni radovi na rekonstrukciji spoljnog dela osnovnih škola "Sveti Sava", "Branko Radičević" i ŠOSO "Vidovdan", koje su poslednji put bile rekonstruisane pre 40 godina. Uređenje fasade, krova i limarije, za koju je lokalna samouprava iz gradskog budžeta izdvojila 65 miliona dinara, ističu nadležni, daće ovim školama potpuno novi izgled.

- Urađen je krov na samom školskom objektu, dok su radovi na fasadi u toku. Ono što je u planu jeste da se već naredne godine krene sa kompletnom rekonstrukcijom fiskulturne sale, kao i da se urede dečija igrališta u školskom dvorištu, čime ćemo zaokružiti jednu celinu i dobiti potpuno funkcionalnu i modernizovanu školu za našu decu, ali i za sve zaposlene - rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora, prilikom obilaska radova.

Planirano je da naredne godine budu rekonstruisane i učionice, ali i da se za ove škole obezbedi oprema za kvalitetnije praćenje nastave.

On je najavio da će naredne godine biti uređena i unutrašnjost škola, kao i da će biti obezbeđena oprema koja će đacima omogućiti još bolje i kvalitetnije uslove obrazovanja.

- U narednoj godini ući će se u proces sanacije i rekonstrukcije učionica kako bi i unutrašnji deo škole bio lepši i prijatniji. Uvođenjem sistema digitalizacije pratićemo savremene trendove, a zaposlenima u školama omogućićemo bolje uslove rada - istakao je Milikić.

Poslednji radovi 1982. godine

ŠKOLSKI objekat koji obuhvata osnovne škole "Sveti Sava" i "Branko Radičević", kao i ŠOSO "Vidovdan", izgrađen je 1947. godine, a poslednji put rekonstruisan 1982.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!