POSAO PO MERI: Karijerni centar za osobe sa invaliditetom počeo sa radom u Zrenjaninu (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

27. 10. 2023. u 18:42

FORUM mladih sa invaliditetom je sa Karitasom Srbije, u okviru četvorogodišnjeg projekta “Posao po meri,  ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom”, koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), u Zrenjaninu otvorio Karijerni centar.

ПОСАО ПО МЕРИ: Каријерни центар за особе са инвалидитетом почео са радом у Зрењанину (ФОТО)

Foto: Grad Zrenjanin

U okviru njega će savetnici za zapošljavanje osobama sa invaliditetom pružati širok spektar usluga, od pojedinačnih instrukcija, karijernog vođenja i osnaživanja, do grupnih treninga i edukativnih radionica. Pored Zrenjanina, usluge su u ovom momentu dostupne u još pet gradova u Srbiji, Subotici, Novom Sad, Valjevu, Nišu i Beogradu.

- Dugi niz godina radimo direktno sa osobama sa invaliditetom i bavimo se njihovim zapošljavanjem, tj barijerama i problemima sa kojima se oni susreću tražeći posao, naši savetnici će potpuno besplatno deliti savete i nadam se pomoći u ostvarenju zajedničke želje, da se pronađe posao po meri - istakla je Jovana Krivokuća Milovanović, izvršna direktorka Foruma mladih sa invaliditetom, uz napomenu da je Karijerni centar u Zrenjaninu šesti po redu u Srbiji.

Zvaničnom početku rada Karijernog centra u Zrenjaninu, prosustvovao je i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i uz zahvalnost Forumu mladih što je grad Zrenjanin uvrstio na listu od šest gradova u Srbiji, naglasio da je sjajno što u Zrenjaninu, osim ekonomskog osnaživanja žena, sada postoji i konkretna pomoć prilikom pronalska posla za mlade sa invaliditetom.

- Velika nam je čast što smo deo projekta, velika i značajna stvar, a naši savetnici radiće grupno u vidu radionica i individualno, na pripremanju mladih sa invaliditetom za budući posao - naglasila je Marina Kostić, koordinatorka projekta iz Karitasa Srbije Marina Kostić.

- Krenuli smo 1.avgusta sa pripremama za projekat, ono što raduje je da interesovanje mladih sa invaliditetom postoji, kroz individualne razgovore, kandidati iznose svoja dosadašnja iskustva, pomažemo im kroz treninge da usavrše, prošire svoja znanja - dodala je Valerija Molnar, savetnica u Karijernom centru u Zrenjaninu.

Forum mladih sa invaliditetom, osim karijernih centara u šest gradova Srbije, pruža online usluge za sve zainteresovane koji ne žive u ovim gradovima, tako da niko u Srbiji neće ostati bez mogućnosti da raspolaže pravovremenim i korisnim informacijama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)