PREMINUO LEGENDARNI PLANINAR IZ KRUŠEVCA: Jugoslav pola veka osvajao planine (FOTO)

S.BABOVIĆ

24. 10. 2023. u 12:28

JUGOSLAV Rilak, poznati planinar i dugogodišnji član PSK Jastrebac iz Kruševca preminuo je u 74. - oj godini, a njegov voljeni klub kome je posvetio 50 godina oprostio se od velikog prijatelja i kolege na društvenim mrežama.

ПРЕМИНУО ЛЕГЕНДАРНИ ПЛАНИНАР ИЗ КРУШЕВЦА: Југослав пола века освајао планине (ФОТО)

Foto:FB PSK Jastrebac

- Njegovih više od 50 godina članstva i angažovanja u klubu i planinarskom domu na Jastrepcu obeležilo je jedno vreme i ljude i ostaće urezano u kolektivno sećanje svih nas koji smo ga poznavali- objavila je uprava PSK Jastrebac Kruševac. - Porodici i prijateljima izražavamo duboko i iskreno saučešće.

Na stotine poruka objavljeno je na zvaničnom FB profilu kruševačkog kluba. Među njima i zapis, koji najbolje svedoči o Rilakovom životu i tragu, koji je ostavio među planinarima.

- Ti sada putuješ na neko bolje mesto, tamo gde gde ljudi nisu zli, a planine koje se rađajaju u svitanjz novog dana, čekaju da te prigrle svom zagrljaju – napisao je Zoran Bogdanović. - Iza tebe ostaju beskrajne priče uz logorsku vatru, prašnjavi planinski putevi po kojima smo nekad koračali zajedno, zvuk padajućeg kamenja u kuloaru smrti, pri povratku sa Mon Blana, snežne padine Đeravice prošarane crvenom bojom od peska donešenim vetrom, koji je te 1976. godine došao iz Sahare, i kiša i magla na sletu planinara Srbije 1977. na Tari, lavina na Očnjaku u proleće kad je umro Tito, markiranje staza po Jastrepcu, provedeni sati na ulazu u Mirka Tomića 1 tamo gde je nekad bio klub u nekom prošlom veku u vremenu koje je zauvek ostalo urezano u uspomenama…

Jugoslav Rilak biće sahranjen sutra u 13 sati na Novom groblju u Kruševcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić