STRELCIMA 13.500 DINARA MESEČNO: Kraljevčani od 2024. izdvajaju tri puta više novca za protivgradnu zaštitu

G. ĆIROVIĆ

18. 10. 2023. u 11:12

Iz budžeta Kraljeva za narednu godinu za naknadu protivgradnim strelcima koji dejstvuju na teritoriji grada na Ibru biće izdvojeno tri puta više novca.

СТРЕЛЦИМА 13.500 ДИНАРА МЕСЕЧНО: Краљевчани од 2024. издвајају три пута више новца за противградну заштиту

Novosti

Ovu odluku doneli su članovi ovdašnjeg Gradskog veća pa će umesto dosadašnjih 4.500 dinara mesečno, od naredne godine u periodu od 15. aprila do 15. oktobra koliko traje sezona, ukupno 24 protivgradnih strelaca kraljevačkog kraja iz gradske kase dobijati po 13.500 dinara.

- Ovi ljudi su do sada, na osnovu šestomesečnog ugovora za svoj angažman primali ukupno 9.000 dinara mesečno, po 4.500 iz republičkog i iz gradskog budžeta. To je smešan iznos i zato smo odlučili da ga utrostručimo – pojašnjava dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

G.Šljivić

 

Prema njegovim rečima, strelci će tako za mesečnu naknadu ukupno dobiti po 18.000 dinara, što je bar malo pristojniji iznos jer osim na ispaljivanju protivgradnih raketa, oni rade i na održavanju prilaza protivgradnim stanicama, uređenju i održavanju objekta.

- Trudićemo se i u budućnost da što više pomažemo tim ljudima – dodao je prvi čovek grada na Ibru. - Oni štite našu letinu, naše voćnjake i povrtnjake. Zahvaljujući njima i u onoj situaciji kada dođe do grada on ipak bude znatno manjeg intenziteta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)