O OSNOVAMA BEZBEDNOSTI I IGRI: Druženje policijskih službenika sa najmlađim Leskovčanima

I. M.

25. 09. 2023. u 15:46

Policijska uprava u Leskovcu je, u centralnom gradskom parku, organizovala druženje svojih službenika i najmlađih Leskovčana sa ciljem da ih upozna sa radom policije kao i sa osnovama bezbednosti.

О ОСНОВАМА БЕЗБЕДНОСТИ И ИГРИ: Дружење полицијских службеника са најмлађим Лесковчанима

foto: GU Leskovac

Ova aktivnost organizovana je u okviru projekta pod nazivom „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“ čiji je osnovni cilj da se kod dece razvije poverenje u policiju i njene pripadnike.

foto: GU Leskovac

Tomislav Ilić, načelnik PU Leskovac

- Deca su se u razgovoru sa našim pripadnicima upoznala sa osnovama bezbednosti prilikom igre. Bezbednost dece je prioritet Ministarstva unutrašnjih poslova i cilj je da se, kroz timski rad više državnih organa, stvori pozitivna atmosfera u školama, da se osigura bezbednost i da deca imaju bezbednu i kvalitetnu nastavu. Upoznali smo ih i sa time kako da prepoznaju razne oblike diskriminacije, nasilja, kako da budu bezbedna u saobraćaju i kako da postupaju u vanrednim situacijama – istakao je Tomislav Ilić, načelnik Policijske uprave Leskovac.

Predstavnici lokalne samouprave su istakli visok nivo saradnje sa leskovačkom Policijskom upravom posebno u kontekstu prepoznavanja rizika po decu u blizini škola i brzog reagovanja.

Istaknut je i doprinos bezbednosti dece kroz ograđivanje školskih dvorišta uz zaključak da se samo zajedničkim delovanjem može stvoriti sigurno okruženje u kome učenici mogu da razvijaju svoje talente i potencijale.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SI APLAUDIRAO VUČIĆU: Ove moćne reči predsednika Srbije oduševile najmoćnijeg čoveka sveta (VIDEO)