ŠLAJZ, SADA BEZ SMEĆA: U akciji „Čisto iz ljubavi“ očišćeno najpopularnije izletište u Vrbasu

Lj.P.

22. 09. 2023. u 16:47

U NASTAVKU akcije „Čisto iz ljubavi“, članovi novosadskog Humanitarno-ekološkog udruženja „Čepom do osmeha“ i 52 volontera, od smeća su čistili Šlajz, jedno od najpopularnijih izletišta u Vrbasu. Ovo mesto uz kanal DTD izuzetno je prijatno za odmor, sport rekreaciju i ribolov.

ШЛАЈЗ, САДА БЕЗ СМЕЋА: У акцији „Чисто из љубави“ очишћено најпопуларније излетиште у Врбасу

FOTO: Čepom do osmeha

U akciji u Vrbasu prikupljeno je 895 kilograma otpada, komunalnog je sakupljeno 735, a reciklabilnog 160 kilograma. „Čepom do osmeha“ se zahvaljuju JKP „Komunalac“ Vrbas – PJ „Čistoća“, Gimnaziji „Žarko Ztenjanin“ i učenicima prve i treće godine, SSS „4. juli“ trećem tri odeljenju, građanima i volonterima na podršci u realizaciji ove akcije. Posebno se zahvaljuju Predragu Crnčeviću, predsedniku USR „Bas 021“ na gostoprimstvu i druženju u njihovim prostorijama i pomoću u ovoj akciji.

Najmlađi Vrbašani su članove „Čepom do osmeha# dočekali u PU „Boško Buha“ vrtić „Poletarac“ i učestvovali u edukativnoj radionici. Uz modernu prezentaciju prilagođenu njihovom uzrastu, objašnjeni su im principi primarne separacije otpada, reciklaže kao i značaj humanosti i empatije prema deci i osobama sa smetnjama u razvoju. Svoju kreativnost deca su iskazala posle prezentacije, sklapajući mozaik od plastičnih čepova, a učestvovalo je više od 100 mališana.

- Ponosni smo na našu omladinu i nastavnike koji su zajedno sa nama učesrtvovali u svim gradovima tokom ovog ciklusa i pokazali kako im je stalo do čistije i zdravije životne sredine – istakla je Vanja Petković, predsednica Udruženja „Čepom do osmeha“. - Sigurna sam da planetu ostavljamo u sigurnim rukama, a Srbiju uz ovako vrednu omladinu čeka lepa i svetla budućnost. Radujemo se novim akcijama u sledećoj godini i očekujemo još više mladih da nam se priključi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)