IZ CERSKOG KANALA UKLONILI 750 KILOGRAMA OTPADA: Akcija „Čisto iz ljubavi“ u Šapcu

Lj.P.

06. 09. 2023. u 11:11

ŠABAC je od davnina bio mesto u kome su se idigrale mnoge bitke i događaji presudni za istoriju Srbije. Prvi klavir je zasvirao upravo u Šapcu, njegovim ulicama projurio je prvi fijaker i otvorena je prva apoteka u Srbiji.

ИЗ ЦЕРСКОГ КАНАЛА УКЛОНИЛИ 750 КИЛОГРАМА ОТПАДА: Акција „Чисто из љубави“ у Шапцу

FOTO: Čepom do osmeha

 Zato su članovi novosadskog Humanitarno-ekološkog udruženja „Čepom do osmeha“ vodili još jednu bitku – bitku sa otpadom i u sklopu akcije „Čisto iz ljubavi“ čistili Cerski kanal.

Uklonili su 750 kilograma otpada, a procenjuje se da je reciklabilnog 265 kilograma, i on će ići u humanitarne svrhe, odnosno prikupljena sredstva će biti iskorišćena za kupovinu jednog od pomagala za decu sa smetnjama u razvoju.

Iz udruženja „Čepom do osmeha“ zahvaljuju se Srpskoj pravoslavnoj crkvi i ocu Radetu iz crkve Svete Trojice, Udruženju „Karitas“, maturantima medicinske škole „Dr Andra Jovanović“ koji su sa profesorkom Tatjanom Milošević i Udruženju „Svetlost“ na čelu sa predsednicom Gordanom mandić Radosavljević, učestvovali u ovoj akciji.

- Kao i na do sada sličnim lokacijama uz put, na žalost, primetna je velika količina PET i staklene ambalaže u kanalu pored puta – upozorila je Vanja Petković, predsednica Udruženja „Čepom do osmeha“ posle uspešmne akcije u Šapcu. - Očigledno je da vozači svoj otpad bacaju iz automobila, kamiona u pokretu i takvim ponašanjem zagađuju životnu sredinu. Apelujemo na vozače da budu strpljivi, da pripreme i svoj otpad odlažu na za to predviđena mesta.

Eko karavan nastavlja svoj put po gradovima Srbije, a sledeća destinacija akcije „Čisto iz ljubavi“ je Sremska Mitrovica, a onda slede Obrenovac, Bečej i Vrbas.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona