ŠANSA ZA NESVRŠENE OSNOVCE: OŠ “Radoje Domanović“ u Paraćinu školuje odrasle

Зорана Рашић
Zorana Rašić

30. 08. 2023. u 18:18

JOŠ traje upis na program za funkcionalno obrazovanje odraslih za koji je sertifikovana OŠ „Radoje Domanović“ iz Paraćina, jedina u toj opštini, a samo jedna od dve u Pomoravskom okrugu.

ШАНСА ЗА НЕСВРШЕНЕ ОСНОВЦЕ: ОШ “Радоје Домановић“ у Параћину школује одрасле

Foto: OŠ "Radoje Domanović"

Na ovaj način stariji od petnaest godina koji nemaju osnovnu školu, ili su je započeli ali je nisu završili, mogu da za najviše tri godine steknu osnovnoškolsku diplomu, a zatim i da nastave srednje obrazovanje.

Nova školska godina za odrasle počinje u oktobru, a direktor OŠ "Radoje Domanović", Aleksandar Jovanović, naglašava da upis još traje do popune kapaciteta.

Na ovaj program upisuju se zainteresovani iz svih opština Pomoravskog okruga, budući da, pored Paraćina, odrasle školuje jedino jedna osnovna škola u Svilajncu.

Za upis treba doneti izvod iz matične knjige rođenih, očitanu ličnu kartu i svedočanstvo o poslednjem završenom razredu, dok se prijava popunjava na licu mesta. Iz škole podsećaju da  je ova obrazovana ustanova, zbog rekonstrukcije matičnog objekta, izmeštena, te da se još uvek nalazi u objektima Ekonomske i Tehnološke škole.

Grupe za drugi i treći ciklus praktično su već popunjene, a to su oni koji će pohađati peti i šesti, odnosno sedmi i osmi razred. Prvi ciklus je od prvog do četvrtog i tu mesta još ima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)