PODGORIČANKAMA „KUP KRALJICE MARIJE“: U Vrnjačkoj Banji održan međunarodni fudbalski turnir za devojčice

G. ĆIROVIĆ

18. 08. 2023. u 11:00

U ORGANIZACIJI Ženskog fudbalskog udruženja „Kraljica Marija“ iz Vrnjačke Banje održan je četvrti po redu Međunarodni turnir u fudbalu za devojčice pod nazivom „Kup Kraljice Marije“.

ПОДГОРИЧАНКАМА „КУП КРАЉИЦЕ МАРИЈЕ“: У Врњачкој Бањи одржан међународни фудбалски турнир за девојчице

ŽFK Kraljica Marija

Ovaj sada već tradicionalni turnir, pod pokroviteljstvom princeze Danice Karađorđević i uz podršku vrnjačke lokalne samouprave, okupio je 160 devojčica iz ukupno osam klubova iz Ruminije, Hrvatske, Crne Gore i Srbije.

Pobednički pehar osvojio je ŽFK „Mladost“ iz Podgorice, ponovivši tako prošlogodišnji uspeh, drugo mesto pripalo je ŽNK „Graničar“ iz Županje, a treće ŽFK „Jedinstvo“ iz Uba.

- Naš cilj je popularizacija ženskog fudbala kod svih kategorija dece, afirmacija tradicionalnih vrednosti i ujedno promocija Vrnjačke Banje kao otvorene opštine koja podržava razvoj sporta kod devojčica. Želja nam je da Kup postane respektabilan, tradicionalan i da okuplja još više sportiskinja iz zemlje i regiona – kaže Mario Majstorović, predsednik ŽFK „Kraljica Marija“.

ŽFK Kraljica Marija

 

Za najbolju igračicu turnira proglašena je Podgoričanka Maša Tomašević, za najboljeg strelca njena klupska drugarica Angelina Drešaj, dok je najbolji golman Marina Dominković iz ŽNK “Graničar”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!