ZA JOŠ BOLJE REZULTATE: Muzička škola ,,Stevan Mokranjac'' u Vranju dobila novi prostor

J. S.

04. 08. 2023. u 16:15

MUZIČKA škola "Stevan Mokranjac" u Vranju dobila je nove dodatne prostorije, čime se potrebe učenika i profesora ove škole u potpunosti zadovoljavaju.

ЗА ЈОШ БОЉЕ РЕЗУЛТАТЕ: Музичка школа ,,Стеван Мокрањац у Врању добила нови простор

Foto: Grad Vranje

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković i zamenica gradonačelnika Zorica Jović obišli su danas objekat koji je grad zakupio za potrebe muzičke škole.

- Imajući u vidu tradiciju muzičkog obrazovanja i školovanja, zatim muzičko nasleđe našeg grada, veliki broj đaka, kao i sve veće interesovanje dece bilo je neophodno da se obezbedi veći prostor za potrebe Muzičke škole ,,Stevan Mokranjac''. Zakupom objekta koji se fizički nalazi uz postojeće prostorije škole dobili smo još 352 metra kvadratna korisne površine i devet novih prostorija u kojima će se izvoditi nastava. Veoma smo zadovoljni onim što smo videli i verujem da će rad u novom prostoru doprineti još boljim rezultatima škole, sa kojom se grad s pravom ponosi -  istakao je gradonačelnik dr Slobodan Milenković.

Direktorka škole Tanja Bliznakovski Jovanović zahvalila se gradonačelniku Milenkoviću i rukovodstvu grada koji su imali sluha za potrebe đaka i nastavnog kadra škole.

- Osnovnu i srednju Muzičku školu ,,Stevan Mokranjac'' pohađa 330 đaka na osam odseka, od kojih je jedan solo pevanje. Trudimo se da radimo predano i kvalitetno, a da je tako potvrđuje broj nagrada koje naši đaci pojedinačno, kao i školski hor osvajaju na svim nivoima. Iz godine u godinu je sve veće interesovanje i dece i roditelja za pohađanje naše škole. U gradu imamo muzički veoma talentovanu decu i drago mi je da roditelji to prepoznaju i žele da taj njihov dar neguju i unaprede kroz pohađanje muzičke škole -, rekla je direktorka Tanja Bliznakovski Jovanović. 
Novi prostor već je opremljen postojećim instrumentima, tako da će već od 1. septembra učenici pohađati nastavu u novoj zgradi.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)