ZA VELIKO ANGAŽOVANJE U NEDAVNIM POPLAVAMA: Priznanje za Dobrovoljno vatrogasno društvo u Paraćinu

Зорана Рашић
Zorana Rašić

20. 07. 2023. u 13:02

SEKTOR za vanredne situacije MUP-a Srbije odao je priznanje prpadnicima paraćinskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva za izuzetno angažovanje tokom poplava koje su zadesile opštinu Paraćin u maju i junu.

ЗА ВЕЛИКО АНГАЖОВАЊЕ У НЕДАВНИМ ПОПЛАВАМА: Признање за Добровољно ватрогасно друштво у Параћину

Foto: Fejsbuk/DVD Paraćin

Zahvalnicu je uručio Luka Čaušić, v.d. pomoćnika ministra - načelnika tog Sektora, a u ime DVD Paraćin vredno priznanje primio je predsednik Nenad Dimovski.

Kako je navedeno u zahvalnici, učešćem u akcijama pružanja pomoći ugroženom stanovništvu i u saniranju posledica elementarne nepogode, pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih jedinica pokazali su da su istinski heroji i da predstavljaju pravi primer vrednosti koje treba negovati i prenositi na mlađe naraštaje.

Poslednjim poplavama u opštini Paraćin bilo je ugroženo ne samo poljoprivredno zemljište, najviše u atarima sela Drenovac i Sikirica usled izlivanja Jovanovačke reke, već su bili ugroženi i pojedini stambeni objekti.

Voda je prodrla u dvorišta više domaćinstava i poplavila ekonomske objekte, i samo zajedničkim angaživanjem svih, uključujući posebno pripadnike DVD, sprečeno je da voda poplavi kuće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)