SANJA IZLEČENJE I DA BUDE UČITELJ: Aleksandar Kizić iz Varvarina hrabro se bori sa multiplom sklerozom

S.BABOVIĆ

20. 07. 2023. u 11:52

ALEKSANDAR Kizić (22) iz Varvarina već dve godine boluje od multiple skleroze, ali se hrabro bori, radi u fabrici, bavi se poljoprivredom i ne odustaje od snova da postane - učitelj.

САЊА ИЗЛЕЧЕЊЕ И ДА БУДЕ УЧИТЕЉ: Александар Кизић из Варварина храбро се бори са мултиплом склерозом

Foto:FB

Lečenje, međutim, nije moguće bez pomoći dobrih ljudi, a njegove sugrađane u želji da mu pomognu nije omela ni nedavna bruka, kada je "nepoznati počinilac" iz jednog ovdašnjeg lokala ukrao kutiju u koju su, koliko ko može, donirali humanitarnu pomoć. I, veoma brzo, u baštama lokala "osvanule" su nove kutije, za Aleksandra...

- Bio sam završio prvu godinu Pedagoškog fakulteta u Jagodini, kada su mi lekari saopštili dijagnozu sa kojom sam se, priznajem, teško suočio. Napravio sam pauzu u akademskom obrazovanju i, pre devet meseci, počeo da radim u fabrici "Kromerg i Šubert", pa svakodnevno putujem do Kruševca i nazad.

Rad u dve smene, na statičnoj liniji u auto-industriji, ovom mladiću ne predstavlja problem - naprotiv. Svaka fizička aktivnost je dobra za njegovo stanje, a otac sa kojim živi pomaže mu da sadi voće i povrće, jer je na posebnom režimu ishrane.

- Nisam odustao od ideje da budem učitelj, jer sam to oduvek želeo, a da sam rođen za katedru shvatio sam kada su deca počela da se "lepe" za mene i pažljivo slušaju kada pričam. Sada mi je, nažalost, nastavak lečenja najvažniji. Lekari preporučuju boravak u Specijalnoj bolnici Gornja Trepča dvaput godišnje, a meni je već prvi odlazak u okolinu Čačka mnogo pomogao - veli Aleksandar, koji ne krije da otežano hoda, neretko ima grčenje mišića, a uz sve to prete bolovi, umor i povremene promene raspoloženja.

Pomoć

HUMANITARNU akciju pokrenuli su i meštani Varvarina, i fondacija "Pokreni život", a Aleksandru se može pomoći uplatom na privatni račun 205-9001022557083-19, uplatom na račune fondacije 160-6000001733381-76 (dinarski), 160-6000001730808-35 (devizni), IBAN RS516060000017308083, SVIFT DBDBRSBG, te slanjem SMS poruke 183 na broj 3800.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)