"NOVA SOKOLANA" ZA ĐAKE I SPORTISTE: U Čačku svečano otvorena nova, multifunkcionalna sportska dvorana

V.N.

15. 06. 2023. u 10:35

GRAD na Moravi dobio je novu, multifunkcionalnu sportsku dvoranu, koja će nositi naziv "Nova Sokolana", a sadrži fiskulturnu salu u prizemlju - namenjenu učenicima Ekonomske škole - dok je na spratu trenažni centar za kontaktne sportove.

НОВА СОКОЛАНА ЗА ЂАКЕ И СПОРТИСТЕ: У Чачку свечано отворена нова, мултифункционална спортска дворана

Foto: Printskrin/FK SLAVIJA-PIVNICE

U prisustvu gradonačelnika Miluna Todorovića, objekat je svečano otvorio ministar sporta Zoran Gajić, koji je čestitao gradskom rukovodstvu, direktoru Ekonomske škole Vladanu Nicoviću i predsedniku Karate federacije Srbije Slavoljubu Piperu na ovako, kako je istakao, "inteligentnom rešenju".

- U sportu je lepo ono što je funkcionalno, a u ovoj sportskoj dvorani mogu da se organizuju i časovi fizičkog vežbanja, i sportski treninzi, a postoje i uslovi za šampionski trening, koji vodi do zlatnih medalja na svetskim i evropskim prvenstvima, što vam od srca želim - poručio je Gajić, obraćajući se učenicima Ekonomske škole i članovima KK Borac, uz napomenu da su sredstva obezbeđena u saradnji najvišeg državnog rukovodstva i čelnika lokalne samouprave.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović podsetio je da potreba za fiskulturnom salom za Ekonomsku školu, ali i dvoranom za kontaktne sportove postoji decenijama unazad, jer su se ove aktivnosti obavljale u neuslovnim prostorima. Kako je rekao, "Nova Sokolana" - koja je koštala 178 miliona dinara - dobila je taj naziv upravo zbog toga što se nalazi tik uz najstariji Sokolski dom u Srbiji, koji datira od 1912.

- Kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, 2018, primio našeg karatistu Stefana Joksića i predsednika Karate federacije Srbije Slavoljuba Pipera, obećao da će Čačak biti jedan od tri trenažna centra za kontaktne sportove. To je ispunio uplatom 80 miliona dinara u naš budžet, a još oko 100 miliona dinara obezbedili smo sami. Zahvalan sam svim svojim saradicima, koji su u proteklih pet godina radili na tome da se danas ovde nalazimo, ali najviše sam srećan zbog naših učenika i mladih sportista, jer su konačno dobili svoj prostor, na najvišem mogućem nivou.

- Trenažnim centrom i čitavim sadržajem ove multifunkcionalne dvorane, stvaramo uslove da mladi iz čitave Srbije imaju gde da treniraju i pripremaju se za najznačajnija takmičenja - zaključio je Todorović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)