U PREKIDU PUT KRUŠEVAC-JASTREBAC: Zbog poplava odroni ka Ribarskoj banji

S.BABOVIĆ

13. 06. 2023. u 15:15

REGIONALNI put ka Jastrepcu je u prekidu zbog izlivanja Trmčarske reke, potvrđeno je u Štabu za vanredne situacije grada Kruševca.

У ПРЕКИДУ ПУТ КРУШЕВАЦ-ЈАСТРЕБАЦ: Због поплава одрони ка Рибарској бањи

Foto:Štab za vanredne situacije Kruševac

Upozorenje je došlo i iz turističkog centra.

- Usled obilnih padavina poslednjih dana obaveštavamo potencijalne posetioce izletišta Jastrebac da je putni pravac od Kruševca usled izlivanja Trmčarske reke, ali i odrona, trenutno neprohodan - objavljeno je na FB Jastrebac Lake Reѕort.

Mehanizacija je na terenu i reščišćava i put Kruševac-Kaonik, kao i Kaonik-Ribarska Banja gde je došlo do odrona. Naplavine su registrovane na više puteva državnog i regionalnog ranga, ka Jasici, Velikoj Drenovi. 

Kao što su „Novosti“ ranije objavile, posledice u Kruševcu registrovane su u slivu Garskog i Vučačkog potoka, delu reke Pepeljuše, u naselju Koševi, kao i u selima Bela Voda, Kukljin, Jasika, Srnje, Šanac, Konjuh, Kruševica.

Ekipe Železnica Srbije su na terenu i uz pomoć JKP Vodovod i Kruševac puta oslobađaju prugu Stalać-Kruševac kroz naseljena mesta Makrešane i Mrzenica. U saradnji sa izvođačima radova na Moravskom koridoru, radi se na uklanjanju naplavina pored budućeg auto-puta, od Makrešana do Globodera.

Na udaru vode bilo je 50 objekata, dok je poplavljeno 200 hekatara poljoprivrednog zemljišta.

Situacija u celom Rasinskom okrugu je teška. Vanredna situacija na snazi je u Trsteniku, delu Varvarina, Aleksandrovca i Ćićevca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)