TURSKA KOMPANIJA USKORO POČINJE SA RADOM: Svečano otvaranje fabrike u Leskovcu u avgustu ili septembru

I. M.

12. 06. 2023. u 15:07

TURSKA kompanija „Erenli“ koja u Leskovcu gradi fabriku sistema za cirkulaciju tečnosti za automobilsku industriju ovaj posao privodi kraju, a proizvodni pogon će biti svečano otvoren krajem avusta ili početkom septembra.

ТУРСКА КОМПАНИЈА УСКОРО ПОЧИЊЕ СА РАДОМ: Свечано отварање фабрике у Лесковцу у августу или септембру

foto: I.Mitić

U ovoj kompaniji kažu da je završeno 95 odsto planiranih radova i da će u naredne dve nedelje podneti dokumentaciju za dobijanje upotrebne dozvole.

- Preostali su nam neki sitni radovi na instalacijama i priključenje na infrastrukturu. Trenutno zapošljavamo 33 radnika, a do svečanog otvaranja zaposlićemo 100 ljudi – kazao je Fikret Ajnibal, generalni direktor „Erenlija“ uz zahvalnost lokalnoj samoupravi što im je pružala kontinuiranu podršku u rešavanju problema sa kojima su se suočavali.

Kako je ranije najavljeno ova kompanija će, do kraja 2025. godine, zaposliti 338 radnika, a investicija je vredna 16,6 miliona evra. Novi pogon sagrađen je na skoro sedam hektara zemlje u severnoj industrijskoj zoni koju je lokalna samouprava ustupila bez nadoknade.

„Erenli“ se duže od šest decenija bavi proizvodnjom sistema za cirkulaciju tečnosti za automobilsku industriju. Njegovo ulaganje u Leskovac odvija se u saradnji sa Vladom Republike Srbije i Razvojnom agencijom Srbije. Država je ovoj kompaniji dodelila blizu 3,8 miliona evra kao podsticaj za otvaranje novih radnih mesta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)