MEĐUNARODNI PROJEKAT: Ispitivanje stepena informatičke i digitalne pismenosti

Z. GLIGORIJEVIĆ

08. 06. 2023. u 12:10

OŠ „Svetozar Marković“ u Lapovu učestvovala je u međunarodnom projekat "ICILS", koji je prvi međunarodni projekat ove vrste u kome je škola učestvovala, čime je doprinela realizaciji dela Razvojnog plana rada ustanove.

МЕЂУНАРОДНИ ПРОЈЕКАТ: Испитивање степена информатичке и дигиталне писмености

Foto:OŠ "Svetozar Marković"

Škola je bila od februara bila deo velikog i važnog međunarodnog istraživanja "ICILS", koje je organizovao Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja u saradnji sa Međunarodnom asocijacijom za evaluacije u obrazovanju IEA (Amsterdam, Holandija) i ACER (Melburn, Australija).

- Ponosni smo na učešće učenika, ali i nastavnika, koji su bili deo čitavog višemesečnog testiranja. Cilj projekta bilo je ispitivanje stepena informatičke i digitalne pismenosti učenika i profesora i ispitivanje tehničke opremljenosti škole. Dalji cilj će, na osnovu analize rezultata, biti put ka pružanju konačne podrške svim akterima obrazovanja u Republici Srbiji i drugim zemljama učesnicama projekta – navodi koordinator projekta OŠ „Svetozar Marković“ Aleksandra Šolević, koja je radila sa koordinatorom, profesorom informatike i računarstva Nemanjom Todorovićem.

Foto:OŠ "Svetozar Marković"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)