Gradonačelnik Bakić primio seniorke Streljačkog kluba Spartak (FOTO)

Novosti Onlajn

07. 06. 2023. u 17:08

GRADONAČELNIK Subotice Stevan Bakić sastao se danas, u Gradskoj kući, sa delegacijom Streljačkog kluba Spartak koju su činili predsednik kluba Branko Bajić, trener Milan Jarić i ženska seniorska ekipa: Milica Ikić, Jelena Todorović i Sanja Sremački.

Градоначелник Бакић примио сениорке Стрељачког клуба Спартак (ФОТО)

Foto: Grad Subotica

Prijem je upriličen povodom velikog uspeha seniorki SK Spartak koje su na Prvenstvu Srbije u gađanju serijskom vazdušnom puškom („C“ program), održanom nedavno u Ivanjici, u seniorskoj konkurenciji u ekipnom plasmanu zauzele prvo mesto.

Foto: Grad Subotica

Gradonačelnik Bakić je, obraćajući se medijima nakon sastanka u Zelenoj sali Gradske kuće, podsetio da postoji jedno često citirano sportsko pravilo da se „tim koji pobeđuje ne menja“, kao i da postoje lepi običaji koje, kako je rekao, „mi iz Gradske uprave takođe nećemo menjati, a to je organizovani prijemi za naše šampione, sportiste i sportske klubove koji postižu vrhunske rezultate“.

Foto: Grad Subotica

- Ti prijemi nisu samo promocija njihovih imena. Ti prijemi su i promocija sporta kao zdravog načina života, ti prijemi su i put kojim, ugledajući se na svoje idole, treba da idu mladi Subotičani. A ujedno, kada to sve saberemo i zaokružimo, da potvrdimo i reči našeg poznatog i čuvenog Subotičanina Lajoša Vermeša koji je govorio da sport treba da bude deo svakodnevice svakog čoveka. I Subotica se zaista trudi da to potvrdi - istakao je gradonačelnik Bakić.

Dodao je da je danas imao zadovoljstvo da primi seniorke Streljačkog kluba Spartak koje su na nedavno završenom Prvenstvu Srbije u Ivanjici osvojile ekipnu titulu prvaka Srbije.

Foto: Grad Subotica

- I tu nije bio kraj uspeha takmičarki iz Subotice u gađanju vazdušnom puškom. Osvojena su i pojedinačna priznanja, Milica Ikić je u seniorskoj konkurenciji osvojila prvo, a Jelena Todorović treće mesto. Iskoristio bih ovu priliku da čestitam i rukovodstvu i struci ovog kluba, tim pre što vode računa i o podmlatku, jer je juniorska ekipa Spartaka na tom nadmetanju postala vicešampion države - kazao je Bakić.

Naveo je da mu je u razgovoru tokom prijema rečeno da je u deset proteklih godina Steljački klub Spartak osvojio više od 50 pehara.

Foto: Grad Subotica

- To je fantastičan uspeh i ja samo mogu da im poželim da nastave da osvajuju titule i medalje. Mesec dana pre Prvenstva Srbije održano je prvenstvo Vojvodine, seniorke su odbranile titulu prvaka Vojvodine, dok je juniorska ekipa takođe ponovila prošlogodišnji uspeh – osvojeno je drugo mesto. Svi koji prate sport, a naročito oni koji su u sportu, znaju da je mnogo teže nešto braniti nego osvojiti, da mnogo više truda treba da uložite i da podignete lestvicu rada da biste odbranili osvojenu titulu u prethodnom šampionatu. Seniorkama, trenerima i rukovodstvu Streljačkog kluba Spartak još jednom čestitam na uspehu i želim im puno sreće na predstojećim takmičenjima. Želim da ovaj uspeh dama podstakne i njihove kolege sportiste, jer dame su bacile veliki izazov. Pre nekoliko dana priredili smo prijem za fudbalerke Spartaka, danas imamo seniorke Spartaka u streljaštvu, a i u narednom periodu ćemo organizovati prijem za još dama, šampionki Srbije - naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Foto: Grad Subotica

Milica Ikić je izrazila zahvalnost gradonačelniku Bakiću i njegovim saradnicima na, kako je rekla, toploj dobrodošlici i podršci.

- S obzirom na to da je ovo moja prva titula državnog prvaka, volela bih da se zahvalim i svom timu i svojim trenerima na podršci koju su mi pružali na ovom putu. Nadam se da ćemo u budućnosti imati još mnogo ovakvih uspeha - kazala je Milica Ikić.

Na nesebičnoj podršci Gradu Subotici i gradonačelniku Stevanu Bakiću u ime Streljačkog kluba Spartak zahvalio se i trener Milan Jarić, koji je, nakon obraćanja medijima, gradonačelniku Bakiću uručio zahvalnicu za izvanrednu saradnju i svesrdnu pomoć na putu uspeha koji je ovaj klub postigao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NEMA SVADBE Oglasio se otac Nemanje Gudelja: Niko neće odlučivati o principima našeg života