SIREVI IZ BOKE ZA SVAČIJI UKUS: Osma Banatska sirijada (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

06. 06. 2023. u 10:47

VREDNE žene iz udruženja Banatsko jagnje, iz mesta Boka, u opštini Sečanj, nedaleko od Zrenjanina, uspešno su organizovale još jednu, osmu po redu manifestaciju Banatska sirijada, ove godine izložbeno-prodajnog, a ne i takmičarskog karaktera.

СИРЕВИ ИЗ БОКЕ ЗА СВАЧИЈИ УКУС: Осма Банатска сиријада (ФОТО)

S.Mladenovski

Brojni domaći proizvodi, preko pedeset vrsta sireva, slatkih, slanih, ljutih i prevrelih, našli su se na šarenoj trpezi za degustaciju.

- Uz svojevrsnu paletu izloženih sireva, održali smo takmičenje u pravljenju pite sa sirom, uz ručno tegljene kore i birali najlepše dekorisan tanjir sa različitim vrstama mladih i starijih, tvrdih i mekih sireva - ističe Marija Večanski, predsednica udruženja Banatsko jagnje iz Boke.

Najbolju i najukusniju pitu sa sirom, kako se to u originalnom žargonu kaže, složila je Ljilja Savković iz Banatskog Despotovca, ništa manje ukusnija bila je i sirnica drugoplasirane Zore Dončić iz Sečnja, dok su samo nijanse nedostajale trećeplasiranoj Sosi iz Orlovata, Biljani Popadić.

Najlepše su, po oceni žirija, koji su sačinjavale same učesnice, dekorisale tanjir sa različitim sirevima žene iz Orlovata, drugo mesto pripalo je Zrenjaninkama iz udruženja Bulevar 023, dok su trećeplasirane bile domaće dame iz Boke.

Na tanjiru, osim kravljeg, bilo je i ovčijeg, i kozjeg sira, urde, dimljenog, sušenog i tegljenog sira.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a