ŠABAČKE NEPRILIKE SA BUJICAMA: Šabačke vlasti pažljivo prate situaciju na vodotokovima

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

31. 05. 2023. u 16:24

KAO komandant Štaba za vanredne situacije grada Šapca obišao sam najkritičnija mesta ugrožena obilnim padavinama. Na teritoriji našeg grada trenutno su svi vodostaji u opadanju od 10 do 30 centimetara, ali još uvek postoje krizne tačke, kaže Aleksandsr Pajić grafonačelnik Šapca.

ШАБАЧКЕ НЕПРИЛИКЕ СА БУЈИЦАМА: Шабачке власти пажљиво прате ситуацију на водотоковима

V Mitrić

U Gornjoj Vranjskoj vatrogasno-spasilačke ekipe tokom noći evakuisale su 23 stanovnika i smestile ih u prihvatni centar "Humano srce". Voda je ušla u više kuća, školu, dom, lokale i pomoćne objekte. U Gornjoj Rumskoj situacija je alarmantna, jer su bujične vode odnele deo puta, a došlo je i do prekida snabdevanja električnom energijom.

U Jevremovcu je problem oko Cerskog obodnog kanala. Raspoloživa mehanizacija je na terenu i brojne ekipe pomažu u zaštiti od elementarne nepogode izazvane padavinama.

Trudimo se da zaštitimo domaćinstva i Elektrodistribuciju koja se nalazi u blizini. U Petkovici je poplavljeno više desetina hektara.

Tokom noći i prepodneva ekipe su pomagale stanovništvu u odbrani kuća od prodiranja vode. U pojedinim mestima izvedene su i domaće životinje, ali su tokom jutra vraćene u štale, jer je došlo do opadanja vodostaja. Situacija je kritična i u Desiću, Grušiću, Metkoviću kao i u Mrđenovcu i Lipolistu. Od količine padavina u narednom periodu, zavisi i brzina kojom će se stanje na teritoriji grada stabilizovati.

- Najbitnije je da su svi naši sugrađani na bezbednom, a ekipe Štaba za vanredne situacije biće na terenu 24 časa gde ćemo preduzimati sve mere kako bismo što brže reagovali i pomogli našem stanovništvu. Štab će pružiti svu potrebnu materijalnu, tehničku i drugu pomoć, a građani mogu prijaviti probleme u vezi sa poplavama na brojeve telefona 015/364-123 i 064/877-84-07 kaže Pajić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!