VODA NOSILA I ASFALT: U Beočinu saniraju posledice nevremena

S. KOSTIĆ

30. 05. 2023. u 16:30

NEVEREME i obilne količine padavina, koje su proteklog vikenda zahvatile opštinu Beočin, najveće posledice pretrpelo je naselje Čerević, gde je bilo poplavljeno nekoliko ulica a oštećena su brojna domaćinstva.

ВОДА НОСИЛА И АСФАЛТ: У Беочину санирају последице невремена

foto I Ademovski

Predsednica opštine Beočin Biljana Janković je sa saradnicima, dežurnim ekipama i direktorima javnih preduzeća JKP „Beočin“ Srđanom Stepanovim i JP „Toplana“ Jovanom Svirčevićem obišla teren i razgovarala sa građanima.

- U ovom trenutku je najvažnije da radimo na čišćenju ulica i da građanima pomognemo da raščiste svoja dvorišta. Pored dežurnih ekipa Javnog komunalnog preduzeća „Beočin“ koje čiste ulice, angažovane su i privatne firme koje pomažu sugrađanima u saniranju posledica nevremena kako na ulicama tako i u domaćinstvima. Nevreme je ostavilo posledice u gotovo svim okolnim selima Beočina.- rekla je Janković i dodala da je količina padavina koja je zadesila Srem, opomena da lokalne samouprave moraju da deluju preventivno i da se više povede računa o odvodnim sistemima i infrastrukturi koja će zahtevati dodatna ulaganja ali dugoročnija rešenja.

- Ono što sada možemo da uradimo je da prilikom čišćenja ulica, dodatno očistimo i kanale za odvod gde je to moguće ali to je samo prvi korak. Veliki posao nas čeka jer ćemo nastojati da obnovimo i oštećene ulice koje su godinama zanemarivane i nisu održavane. Nastavljamo sa procenom štete i pozivam građane da inspekcijskim službama prijave probleme.- istakla je Janković.

Građani koji imaju problem mogu ga prijaviti i inspekcijskim službama Opštinske uprave Beočin pozivom na broj 021 870 260.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!