SARADNJA SA NASTAVNICIMA I ĐACIMA: Predstavnici Britanskog saveta u kraljevačkoj osnovnoj školi

G. ĆIROVIĆ

24. 05. 2023. u 10:56

NASTAVLjAJUĆI dosadašnju uspešnu saradnju u sferi dvojezične nastave, Osnovnu školu „Četvrti kraljevački bataljon“ u Kraljevu posetili su Kler Sirs, direktorka Britanskog saveta (BS) i Nebojša Đurić, regionalni direktor odeljenja BS za ispite.

САРАДЊА СА НАСТАВНИЦИМА И ЂАЦИМА: Представници Британског савета у краљевачкој основној школи

priv.arhiva

Na sastanku sa direktorkom škole Marinom Vučinić, nastavnikom istorije u dvojezičnoj nastavi Aleksandarom Mirović i Tanjom Radović, koordinatorkom dvojezične nastave, Kler Sirs je istakla dobru sardnju sa Ministrastvom prosvete dodajući da će se potruditi da pomogne u predlogu novina u zakonu o dvojezičnim školama, jer je evidentno da je broj takvih obrazovnih ustanova u Srbiji mali.

- Složili smo se da neki oblik pomoći u vidu dodatnih obuka nastavnika koji žele da rade u dvojezičnoj nastavi mora da postoji, jer je upravo najteže motivisati nastvnike da samostalno uče engleski jezik i polažu, a zatim rade dvojezično bez nadoknade – kaže koordinatorka Tanja Radović.

priv.arhiva

 

Ovom prilikom, u školskom amfiteatru predstavnici BS su održali radionicu sa učenicima dvojezičnih odeljenja šestog, sedmog i osmog razreda, kao i sa učenicima petog razreda koji žele da se uključe u dvojezičnu nastavu. Tema razgovora bila je poređenje našeg sistema obrazovanja sa sistemom u Ujedinjenom kraljevstvu i Australiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)