SRPSKI SEVER POMAŽE SVOM JUGU: Humanitarni kontingent vojvođanske vlade Eparhiji raško-prizrenskoj

J. S.

22. 05. 2023. u 14:39

RUKOVODEĆI se osećanjem solidarnosti i podrške za naše sunarodnike u Eparhiji raško-prizrenskoj na Kosovu i Metohiji, Pokrajinska vlada AP Vojvodine uputila je još jedan u nizu kontingenata humanitarne pomoći, koja se, po rečima pokrajinskog sekretara za visoko obrazovanje prof. dr Zorana Miloševića, ne ogleda samo u poslatoj robi već, “pre svega, u poruci da smo i danas zajedno.“

СРПСКИ СЕВЕР ПОМАЖЕ СВОМ ЈУГУ: Хуманитарни контингент војвођанске владе Епархији рашко-призренској

Pokrajinska vlada

Iz magacina novosadske organizacije Crvenog krsta u Petrovaradinu, put južne srpske pokrajine poslata je donacija koju čine 22 palete sa osnovnim životnim namirnicama, prehrambenim i higijenskim proizvodima, namenjenim socijalno ugroženom stanovništvu na Kosovu i Metohiji.

- Nećemo da budemo pasivni, već moramo da idemo napred, vođeni principom uljuđenja zajednice koja vapi za rukom solidarnosti, podrške i razumevanja, slično kao što Eparhija raško-prizrenska osluškuje potrebe ljudi iz svih verskih zajednica na KiM kojima je potreban obrok - naglasio je Milošević.

Pokrajinski sekretar je izrazio nadu da će u godinama koje dolaze možda biti manje potrebe da se humanitarno pomažu naši sunarodnici na KiM, ukoliko se stvore drugi preduslovi za njihov ostanak na vekovnim ognjištima.

Ispraćaju humanitarne pomoći prisustvovao je i sekretar Crvenog krsta Novog Sada dr Dragan Lazić, koji je podsetio da je osnovni cilj ove akcije, koja se već godinama realizuje u mesecu maju, podrška opstanku Narodnih kuhinja Eparhije raško-prizrenske.

Pokrajinska vlada i Crveni krst Novog Sada uputili su humanitarnu pomoć Eparhiji raško-prizrenskoj na KiM vrednu tri i po miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)