POBEDILE BLIZNAKINJE IZ DRENOVCA: Na konkurs CKS je pristiglo oko 35.000 radova

Зорана Рашић
Zorana Rašić

19. 05. 2023. u 14:19

SESTRE bliznakinje Teodora i Isidora Milić iz Drenovca, učenice osmog razreda OŠ "Branko Krsmanović", nisu ni slutile da će njihov likovni rad, poslat na konkurs "Krv život znači" Crvenog krsta Srbije, pobediti u jednoj od kategorija za starije osnovce.

ПОБЕДИЛЕ БЛИЗНАКИЊЕ ИЗ ДРЕНОВЦА: На конкурс ЦКС је пристигло око 35.000 радова

Foto: CK Paraćin

Na konkurs je pristiglo oko 35.000 radova iz cele Srbije, a žiri je baš njihov izabrao za pobednički u kategoriji plakat.

Centralna figura njihovog crteža je violinista u crvenom odelu koji, prema rečima ovih talentovanih devojčica, predstavlja kap krvi i pokretač je svih ostalih događanja na crtežu, odnosno u životu.

- Pored violiniste koji svira, nacrtale smo još dva para, plus devojku i devojčicu. Svi plešu i igraju, a na crtežu je vidljiv slogan "Život stane dok krv u venama ne plane". Poruka je da nije bitno koju boju kože imate, koja ste nacija ili koliko ste stari. Važno je da svi možemo biti dobrovoljni davaoci krvi - pričaju Teodora i Isidora, radujući se nagradi koju će za osvojeno prvo mesto dobiti iako još ne znaju šta će to biti.

DOKAZALE TALENAT

Pobednički rad učenica iz Drenovca naći će se uskoro na flajerima i plakatima Crvenog krsta Srbije koji promovišu doniranje krvi, kaže Miroslav Mitrović iz CK Paraćin. Inače, Teodora i Isidora su već pokazale da imaju izuzetnu umetničku „žicu“ jer su svojevremeno od Opštine Paraćin nagrađene za najlepšu novogodišnju čestitku, takođe po konkursu.

Sestre Milić, mada najuspešnije, nisu jedine iz OŠ "Branko Krsmanović" koje su učestvovale na konkursu Crvenog krsta. Nagradu za likovni rad dobile su još Teodora Svrzić, učenica sedmog razreda, te Darija Simić u konkurenciji mlađih osnovaca, dok je za literarni rad nagrađena Nađa Vasić.

Animiranje učenika da učestvuju na ovom konkursu bio je jedan od razloga što je ta škola dobila nedavno povelju zahvalnosti od paraćinskog Crvenog krsta. Nagrade su i đacima i školi uručene na svečanosti upriličenoj povodom 130 godina od osnivanja ove humanitarne organizacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)