Razvojni fond Vojvodine pripremio mere za poljoprivrednike i preduzetnike

J. L.

10. 05. 2023. u 15:03

U Regionalnoj privrednoj komori Severnobačkog upravnog okruga održana je prezentacija kreditiranja i finansiranja Razvojnog fonda APV, koji ove godine nudi petnaest kreditnih linija - osam za registrovana poljoprivredna gazdinstva i sedam namenjenih pravnim licima i preduzetnicima.

Развојни фонд Војводине припремио мере за пољопривреднике и предузетнике

foto: TV Subotica

Razvojni fond APV registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima nudi jedan kratkoročni namenski kredit  i sedam dugoročnih namenskih kredita – za investiciona ulaganja, za kupovinu zemljišta, za kupovinu nove ili polovne mehanizacije, za razvoj turizma i ugostiteljstva, za finansiranje klimatski održivih investicija i za investicije u okviru IPARD programa. Pravna lica i preduzetnici imaju na raspologanju sedam kreditnih linija.

-Fond nema limit u sredstvima, a kredine linije su otvorene tokom cele godine. Najveće interesovanje je za kredite za kupovinu zemljišta, dugoročne kredite za investiciona ulaganja, kao i za kratkoročne kredite, a svaki korisnik može da smanji period otplate ili grejs period - objašnjava Dejan Slavujević, predstavnik Razvojnog fonda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)