IDE NA VRH SVETA DA BI POMOGAO: Vranjanca humana misija vodi do Kilimandžara

J. S.

26. 04. 2023. u 12:00

VRANjANAC Marko Nikolić, master profesor sporta i fizičkog vaspitanja i fitnes menadžer koji živi i radi u Kuvajtu već pet godina, odlučio je da se popne na vrh Kilimandžara u Africi kako bi pomogao bolesnim sugrađankama Adrijani Simeonovoj, Nadici Stošić i Snežani Stanković da što pre prikupe novac za lečenje.

ИДЕ НА ВРХ СВЕТА ДА БИ ПОМОГАО: Врањанца хумана мисија води до Килиманџара

Foto: Privatna arhiva

Kako za "Novosti" kaže, planira da se početkom juna popne na vrh Kilimandžara i pokrene javnost da bi se što pre prikupio novac za lečenje ovih Vranjanki.

- Plan mi je da se na vrh Uhuru koji se nalazi 5.895 metara nadmorske visine popnem u roku od pet do šest dana. Ovim projektom želim da apelujem na sve ljude da pomognu mojim sugrađankama da se što pre izbore sa teškim bolestima. Ceo projekat ću sam finansirati, ako se javi neki sponzor sav prihod ću usmeriti na račune fondacije "Budi human" i njihovo lečenje - kaže Marko Nikolić za "Novosti".

MARKO moli svoje pratioce na društvenim mrežama da pošalju bar jedan SMS i pomognu Vranjankama da konačno dođu do sume koja ih deli od lečenja u Atini, Moskvi i Belorusiji. Pre nekoliko godina trčao je do Atine kako bi obezbedio novac za lečenje jednog deteta i u tome je uspeo.

Inače, Vranje od februara bije bitku za sakupljanje čak 17 miliona dinara za lečenje Adrijane Simeonove koja se bori sa karcinomom, Nadice Stošić koja čeka na lečenje matičnim ćelijama u Moskvi i Snežane Stanković koja prikuplja novac za transplantaciju bubrega u Belorusiji. U brojnim akcijama, bazarima, na koncertima i sličnim aktivnostima do sada je prikupljeno 10 miliona dinara.

PORUKA

MARKO moli svoje pratioce na društvenim mrežama da pošalju bar jedan SMS i pomognu Vranjankama da konačno dođu do sume koja ih deli od lečenja u Atini, Moskvi i Belorusiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave