„FRUŠKOGORSKI MARATON“ ZA VIKEND : Start 46. tradicionalne manifestacije u subotu

S. BAJIĆ

18. 04. 2023. u 16:50

TRADICIONALNA sportska manifestacija, „Fruškogorski maraton“, u svom svom 46. izdanju biće održan u subotu i nedelju, 22. i 23. aprila. To je potvrđeno je na današnjoj sednici Organizacionog odbora Fruškogorskog maratona, kojim je predsedavala predsednica Skupštine Grada Novog Sada, Jelena Marinković Radomirović.

„ФРУШКОГОРСКИ МАРАТОН“ ЗА ВИКЕНД : Старт 46. традиционалне манифестације у суботу

pres služba grada

Završne pripreme za maraton su u toku, a start je zakazan u subotu, u devet časova na Popovici a organizatori očekuju više hiljada učesnika, među kojima veliki broj dece i mladih.

Predsednica novosadske Skupštine, Jelena Marinković Radomirović istakla je značaj Fruškogorskog maratona za grad i region, podsećajući da je ta tradicionalna manifestacija jedna od najstarijih u Evropi. Ona je poručila da Grad Novi Sad, sa gradskim preduzećima i ustanovama, iz godine u godinu pruža podršku u organizaciji Fruškogorskog maratona, te da je to slučaj i ove godine.

- Fruškogorski maraton je promocija prirode, rekreacije, pa samim tim i fizičkog i mentalnog zdravlja. Iako pojedine staze imaju takmičarski karater, ljubitelji prirode i rekreativci su najbrojniji i verujem da će tako biti i za predstojeći vikend. Pored afirmacije prirode i rekreacije, Fruškogorski maraton promoviše kulturno i istorijsko nasleđe ovih prostora, jer mnoge staze prolaze pored manastira i spomenika. To je dobra prilika da izađemo u prirodu, posetimo Frušku goru i sa prijateljima ili porodicom uživamo u lepoti koje nam ona pruža - istakla je Marinović Radomirović.

Na ovogodišnjem Fruškogorskom maratonu učesnicima će biti na raspolaganju 14 staza različitih dužina, od kojih su pet takmičarske, a devet rekreativnog karaktera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!