SEZONA ZA NEZABORAV: Košarkaška ekipa Petrovgrad iz Zrenjanina oborila sve rekorde i ostvarila istorijski uspeh (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

16. 04. 2023. u 09:38

SVE moguće rekorde oborili su košarkaši Petrovgrada, iako još golobradi, u seniorskoj konkurenciji, protutnjali su Drugom srpskom ligom grupa Vojvodina i bez poraza, obezbedili plasman u viši rang, Prvu srpsku ligu.

СЕЗОНА ЗА НЕЗАБОРАВ: Кошаркашка екипа Петровград из Зрењанина оборила све рекорде и остварила историјски успех (ФОТО)

KK Petrovgrad

Plejmejker Aleksandar Šrajer proglašen je za MVP košarkaša lige, dok je trener Milan Bosnić, poneo laskavu titulu najboljeg stratega.Sa prosekom godina 17,6 ( 12 košarkaša sa najviše odigranih utakmica u sezoni imaju prosek 18,2 godine ), ubedljivo najmlađa ekipa u ligi, ostvarila je 20 trijumfa, bez poraza, a prosečna razlika sa kojom su pobeđivani rivali je skoro 30 poena, tj. 29,6, a ono što je još frapantnije, ekipa je u proseku postizala 100,4 poena po utakmici.

Ukupno je KK Petrovgrad u turbuletno pozitivnoj sezoni za pamćenje, ubacio 1.807 i primio 1.275 poena, što mu je obezbedilo ukupan koš količnik 532 u plusu!

Na jednoj utakmici, na parketu Zrenjaninske gimnazije, ekipa je već u trećem periodu ubacila preko stotinu poena i ostvarila svojevrstan rekord, koji se retko viđa u savremenoj košarci.

- Čestitam igračima, bili su sjajni, koncentrisani i hrabri, iako ubedljivo najlmađi, pokazali smo kvalitet i zasluženo osvojili tron - kaže Milan Bosnić, najbolji trener lige, ne skrivajući zadovoljstvo što je njegova ekipa na pojedinim utakmicama ubacivala i po 20 trojki i igrala brzu, modernu i efikasnu košarku.

- Hvala svima koji su bili uz nas, najmlađa smo ekipa, sa ubedljivo najviše radnih sati na terenu, najvećim brojem poena i košarkom lepom za oko i dušu, a velika je stvar što su svi igrači ponikli u klubu - dodaje Stanoje Novaković prvi čovek KK Petrovgrad, uz napomenu da se izazovi nastavljaju i da klub sazreva zajedno sa Majkićem, Stajićem, Topalovićem i uvek nekim novim klincima, o kojima će se tek čuti.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)