UJEDINJENI GRAD I CRKVA: Lozničani dočekuju Vaskrs u hramovima punim vernika

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

16. 04. 2023. u 08:03

LOZNIČKI gradonačelnik Vidoje Petrović čestitao je sugrađanima praznik, radujući se što su hramovi bili puni vernika, posebno mladih, u sve ove dana očekivanja Vaskrsenja Gospodnjeg.

УЈЕДИЊЕНИ ГРАД И ЦРКВА: Лозничани дочекују Васкрс у  храмовима  пуним верника

Foto: Piksabej

- Sam Bog poslao je nam je divnog duhovog oca naše Eparhije, mučeničke i slavne, vladiku Jeroteja, sa kojim ćemo, u ljubavi, slozi i sabornosti, znati da pronađemo izlaze i iz najtežih stanja, ali i da se, od sveg srca, radujemo velikim delima, a kod nas ih, Bogu hvala, ima napretek,  zahvaljajući podršci države i predsednika Aleksandra Vučića i rada lokalne samouprave svih ovih godina -kaže Petrović. - Duhovna snaga i duhovno bogatstvo je ono što nam daje novu snagu, što nas sokili i što smo kadri da činimo najveća dela za naš rod i otadžbinu i da verno služimo i rodu i Bogu. Raduje nas ljubav, duhovna snaga, posvećenost svima nama našeg arhijereja, što znamo da cenimo, poštujemo, uvažavamo i prihvatamo svom snagom srca svoga. Ponosan sam što smo, i po broju učenika veronauke u samo vrhu Eparhije i SPC, kao i po bogomoljama, pažnji prema njima i onome što saborno čine Crkva i gradska vlast, što može da bude primer svima.

Na čvrstim temeljima pravoslavlja, ističe prvi čovek Loznice, " dočekujemo još jedan veliki praznik, praznik Vaskrsenja Gospodnjeg u našoj Loznici i našoj otadžbini Srbiji".

- Svim sugrađanima  koji slave ovaj veličanstveni dan pobede života i ljubavi, želim da sa porodicama, rodbinom, prijateljima i komšijama podele radost u toplini sreće i uspeha, mira i pozitivnih promena na putu u bolji život -kaže Petrović.

- Na razvojnom putu često su nas čekali visoki zidovi na koje smo se uspinjali  svojom snagom i nezapamćenom podrškom naše države.  To nas je osnažilo u nepokolebljivoj veri da gradimo lokalnu  zajednicu kao jednu veliku porodicu u kojoj je svaki čovek važan, kako za naš grad tako i za državu  Srbiju.  Sa tom verom koračamo ka novim ciljevima.

Neka svetlost velikog praznika obasjava sve te poduhvate, a vama i vašim porodicama donese radost, miran i lep život na svakom mestu. Hristovu dobrotu pronađite u svom srcu i svom životu,

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024