PODRŠKA DECI I RODITELJIMA: U kraljevačkom Domu Zdravlja otvoreno Razvojno savetovalište

G. ĆIROVIĆ

05. 04. 2023. u 13:07

U kraljevačkom Domu zdravlja otvoreno je Razvojno savetovalište za podršku deci predškolskog uzrasta sa teškoćama i smetnjama u razvoju, kao i njihovim porodicama.

ПОДРШКА ДЕЦИ И РОДИТЕЉИМА: У краљевачком Дому Здравља отворено Развојно саветовалиште

G.Šljivić

Tim Razvojnog savetovališta i Doma zdravlja, kao i saradnici iz predškolske ustanove i Centra za socijalni rad, obučeni su da kroz timski pristup pruže inovirane, savremene usluge ranih intervencija deci sa razvojnim rizicima, teškoćama i smetnjama.

- Razvojno savetovalište opremljeno je nameštajem i didaktikom prilagođenim potrebama dece, digitalnom opremom za rad na daljinu, kao i za razmenu informacija među profesionalcima i onlajn učenje – kaže dr Mirjana Krčevinac, direktorka Doma zdravlja u Kraljevu. - U njegovom opremanju učestvovali su UNICEF, Ministarstvo zdravlja, lokalna samouprava, OB „Studenica“ i donatori.

Prema njenim rečima, na teritoriji Kraljeva, Raške i Vrnjačke Banje ima oko 10.000 dece predškolskog uzrasta, a nacionalna istraživanja pokazuju da 15 do 20 odsto tih mališana zahteva određeni vid stručne podrške u oblasti razvoja i funkcionalnosti. Zato je i planirano da Razvojno savetovalište u dogledno vreme preraste u Regionalni centar za podršku deci i porodicama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Željko Obradović o cirkusu koji sledi, 0:6 protiv Sferopulosa, incidentu Naneli - Lazarević...