POMOĆ PARAĆINSKIM POLJOPRIVREDNICIMA: U obnovi gazdinstava pomaže jagodinska Poljoprivredna služba

Зорана Рашић
Zorana Rašić

03. 04. 2023. u 17:08

U TOKU je prijavljivanje poljoprivrednika u elektronski registar poljoprivrednih gazdinstava (eRPG), a da bi ovaj posao u opštini Paraćin bio završen što jednostavnije, veliku pomoć pružaju savetodavci Poljoprivredne stručne službe iz Jagodine.

ПОМОЋ ПАРАЋИНСКИМ ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА: У обнови газдинстава помаже јагодинска Пољопривредна служба

Foto: Z. Rašić

Oni će i ove sedmice, kao i prethodne, biti u Paraćinu u zgradi u Ulici vladike Nikolaja Velimirovića, pomažući poljoprivrednim gazdinstvima da se prijave na sistem eRPG i  obnove registraciju.

Kako objašnjavaju u opštinskoj Službi za poljoprivredu, obnova statusa poljoprivrednog gazdinstva neophodan je uslov za prijavljivanje za sve subvencije koje će, putem javnih poziva, dodeliti resorno ministarstvo preko Uprave za agrar.

Danas je raspisan javni poziv za premiju za mleko za prvi kvartal. Proizvođači prijave mogu da podnesu kao i do sada preko mlekara, a postoji i mogućnost neposrednog prijavljivanja. Na teritoriji Paraćina 178 stočara predaje mleko otkupnim stanicama, a registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, koji svi treba da obnove registraciju, ukupno ima blizu 3.800.

Javni poziv za premiju za mleko traje do 15. aprila. Po njegovom završetku, kako je najavljeno, istog datuma počeće prijavljivanje za davanja po hektaru obradive površine. Ovaj javni poziv trajaće do 15. maja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini