PODSEĆANJE ZA MLADE NARAŠTAJE: I Vlasotince obeležio godišnjicu početka NATO agresije

I. M.

24. 03. 2023. u 16:12

I ove godine Vlasotinčani su početak NATO agresije na našu zemlju obeležili komemorativnim skupom i polaganjem venaca na spomenik palima za slobodu i čast otadžbine od 1990. do 1999. godine.

ПОДСЕЋАЊЕ ЗА МЛАДЕ НАРАШТАЈЕ: И Власотинце обележио годишњицу почетка НАТО агресије

foto: OU Vlasotince

Tokom 78 dana ratnih dejstava i razaranja sa teritorije Vlasotinca ranjeno je 20 ljudi. Živote je izgubilo šest osoba čije je porodice primio predsednik opštine Bratislav Petrović, dok im je iz opštinskog budžeta uplaćeno po 30.000 dinara.

- Jasno je da porodicama gubitak niko ne može da nadoknadi. Ono što možemo je da negujemo kulturu sećanja i da porodicama žrtava pomažemo u okviru naših mogućnosti – kazao je Petrović.

On je naglasio da je važno da mlade naraštaje podsećamo na trenutak kada je 19 najjačih zemalja sveta bombardovalo jednu malu zemlju na Balkanu, a da su iza njihovog pohoda ostale žrtve, razaranja i tuga koja se ne može preboleti.

Vence i cveće su, pored lokalne samouprave, položile delegacije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, članovi porodica poginulih i delegacije boračkih udruženja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)