RIMEJK „SNOVA U LJULJAŠCI“: Muzičko-scenski igrokaz odigran u Crvenki

Z. Rajić

14. 03. 2023. u 06:20

U DOMU kulture (DK) u Crvenki odigran je muzičko-scenski igrokaz „Snovi u ljuljašci“, koji je rimejk istoimene predstave, premijerno izvedene 1975. godine

РИМЕЈК „СНОВА У ЉУЉАШЦИ“: Музичко-сценски игроказ  одигран у Црвенки

foto T. T.

 Pre skoro pola veka ovo delo su osmislili crvenački pesnici Dragan Jovanović Jod, Milan Mrdalj Mrđa, Zoran Đumić Vanja i Petko Zorić zajedno sa decom pesnicima, muziku su komponovali profesori Škole za osnovno muzičko obrazovanje (ŠOMO) iz Kule Miron Sivč i Mirko Pregun, a komad je izvodila dečja dramska grupa DK.

Sadašnji izvođači su učenici ŠOMO i članovi crvenačkog Pozorišta "Stevan Sremac“, a igrokaz su dramski uobličili Cvijeta Mučalica i Zoran Radulović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)