HUMANITARNA PREDSTAVA: U Kulturnom centru u Šapcu

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

12. 03. 2023. u 00:34

U PREPUNOJ sali Kulturnog centra u Šapcu održana je humanitarna predstava ,,Maske” koju su izveli korisnici Doma za smeštaj odraslih lica ,,Kulina” kod Aleksinca. Predstava je izvedena pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, uz podršku Gradske uprave grada Šapca i Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Šabac. Pomoćnik ministarke za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Aleksandar Bogićević istakao je da ovo ministarstvo, pored pomoći koju pruža poljoprivrednicima, želi da ima i dozu humanosti.

ХУМАНИТАРНА ПРЕДСТАВА: У Културном центру у Шапцу

foto:V.Mitrić

- Želim da se zahvalim Gradskoj upravi grada Šapca što su nam izašli u susret i omogućili da građani vide ovu predstavu. Nakon Jagodine, Šabac je drugi grad u kojem je izvedena. Treba da pružimo svim ljudima jednake šanse. Ceo ovaj projekat se zove ,,Hrana za dušu i telo - rekao je Bogićević.

Zamenik gradonačelnika Šapca Blaža Knežević istakao je da je siguran da će prisustvo velikog broja Šapčana omogućiti da se prikupi što više sredstava i tako podrže korisnici Doma za smeštaj odraslih lica ,,Kulina”.

- Želim takođe da istaknem da Grad Šabac čini značajne korake kada je u pitanju briga o osetljivim društvenim grupama. Naš grad jedna je od jedinica lokalne samouprave sa najvećim brojem prava i usluga socijalne zaštite koje obezbeđuje svojim sugrađanima. Gradskim odlukama obezbeđeno je 6 prava i 12 usluga socijalne zaštite. Grad Šabac je za socijalnu zaštitu iz budžeta za 2023. godinu izdvojio 323 miliona dinara, što je uz namenske transfere u socijalnoj zaštiti koje grad dobija od Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja značajno izdvajanje za ovu oblast. Poslednjih godina, trudimo se da u što većoj meri samostalno ili uz podršku nadležnih ministarstava obezbedimo iste uslove za sve naše sugrađane. Politika grada jeste, da svi treba da osete da su jednaki članovi ovog društva i da brinemo o njima - kazao je Knežević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni