DEMOKRATSKI savez Hrvata u Vojvodini (DSHV) i Hrvatsko nacionalno veće (HNV) izrazili su u danas strahovanje da će učenici hrvatske nastave u Srbiji biti izloženi aktima mržnje u slučaju prikazivanja filma „Oluja“ u školama koje pohađaju, pa su zatražili da se film tamo ne prikazuje.

Komentari (8)

Vesna

03.03.2023. 20:31

Verovatno nije bezobrazluk,nego strah,pošto su svesni šta su nam učinili njihovi fašisti.... Mislim da je dosta bilo skrivanja pogubije našeg naroda,zarad dobrih odnosa, sa onima čija mržnja prema srpstvu nikada neće prestati.... Srpska,ali i hrvatska deca trebaju da znaju,šta se i kako se desilo ,pogotovo uz pedagoško objašnjenje i otvorenu diskusiju u školamo...i ,upravo je škola najbolje mesto za takvu priču... Mi znamo ko su krivci i sigurno nećemo dozvoliti da nevina hrvatska deca, koja žive u Srbiji plaćaju za nedela njihovih fašističkih sunarodnika iz Hrvatske....

Mu

03.03.2023. 20:37

Kako niko nije imao iste pomisli u hr u vezi šačice tamošnjih srba kad su snimaki film o zličincu gotovini i ostalima ... tamo jim paše prisilna asimilacija više od 100bgodina već ... Ne rodila ni njivo ni šljivo ...

Janko

04.03.2023. 14:03

Što je loše da mladi Hrvati saznaju o zloćinačkim postupcima svojih sunarodnjaka u Hrvatskoj.O najvećem progonu jednog naroda poxlije drugog svjetskog rata.Upravo taj film treba biti pouka iza njih kako se ne treba ponašti prema svojem susedu. Ako bi Srbija usvojila zahtjev hrvatske zahednice u Srbiji,bio bi to ponovni progon Srba i to u režiji srpskih vlasti.

Dobric

04.03.2023. 14:35

Sramota i greh...Srbi uvek.da su te od 41 pa do 90.A hrvati da lažu...Zato stalno i dolazi do zločina nanovo i nanovo nad srbima.Znace deca koji.Hrvati.?!

INA

04.03.2023. 14:56

Fraza da će „dodatno biti stavljeni u deprivirani (lišeni prava) položaj“ treba da naglasi da već jesu lišeni prava a da će nakon ovog filma biti dodatno diskriminisani. Pa šta, neka trpe bar onoliko koliko i naši ljudi u croasan republici trpe.