ZAHVALNI NA POMOĆI: U Prijepolju posle nepazapćenog snega i 24 časa mraka, stabilizovano snabdevanje strujom (FOTO)

A. ROVČANIN

02. 03. 2023. u 21:01

SNEŽNE padavine koje su zadesile Prijepolje u predhodnom periodu ne pamte ni stariji žitelji ove opštine.

ЗАХВАЛНИ НА ПОМОЋИ: У Пријепољу после непазапћеног снега и 24 часа мрака, стабилизовано снабдевање струјом (ФОТО)

A.Rovčanin

Sneg je naneo ogromnu štetu na elektro-mreži, na glavnim dalekovodima i na niskonaponskoj mreži zbog čega je cela opština na 24 sata ostala ostala bez napajanja strujom. Danima su ekipe Elektrodistribucije Srbije i Elektro-mreža Srbije otklanjale kvarove na glavnom dalekovodu od 110 kilovata koji snadbeva Prijepolje električnom energijom a zatim su se otklanjali kvarovi i na ostalim dalekovodima.

U Prijepolju koje je najviše bilo pogođeno vremenskim neprilikama stabilizovano je snadbevanje električnom energijom zahvaljujući dobroj koordinaciji i komunikaciji svih subjekata kao i nadljudskim naporima preko 50 radnika Elektrodistreibucije koji su došli na ispomoć iz svih delova Srbije. Predsednik opštine Drago Popadić zahvalan je državi i na efikasnoj reakciji i pruženoj pomoći.

– Na efikasnom uspostavljanju snabdevanja električnom energijom u opštini Prijepolje zahvalni smo brzoj reakciji države, Elektrodistribucije Srbije na čelu sa direktorom Bojanom Atlagićem. U Prijepolju koje je najviše bilo pogođeno vremenskim neprilikama stabilizovano je snadbevanje električnom energijom zahvaljujući dobroj koordinaciji i komunikaciji svih subjekata kao i nadljudskim naporima preko 50 radnika Elektrodistreibucije koji su došli na ispomoć iz svih delova Srbije – kaže prvi čovek opštine Drago Popadić.

U Prijepolju je pored ljudskih resursa dopremljen i agregat od 1 mw kao i više manjih agregata koji su bili instalirani širom opštine.

– Napominjem da je sneg izazvao dosta problema ali blagovremenim delovanjem svih činilaca lokalne samouprave većina putnih pravaca je trenutno prohodna – zaključio je Popadić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!