OBELEŽENO 145 GODINA HUMANOSTI: Svečanost povodom godišnjice rada Crvenog krsta u Leskovcu

I. M.

27. 02. 2023. u 16:57

Crveni krst u Leskovcu obeležio je 145 godina rada predstavljanjem aktivnosti koje je realizovao tokom njegove duge istorije na prigodnoj svečanosti organizovanoj u Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju.

ОБЕЛЕЖЕНО 145 ГОДИНА ХУМАНОСТИ: Свечаност поводом годишњице рада Црвеног крста у Лесковцу

foto: GU Leskovac

Leskovac je dobio organizaciju Crvenog krsta samo dve godine nakon što je 1876. godine osnovano Srpsko društvo Crvenog krsta i od tada radi bez prekida uz, kako je ocenjeno, velika postignuća. Zaslužnim pojedincima i volonterima uručene su zahvalnice.

Istaknuta je dobra saradnja ove organizacije sa lokalnom samoupravom, dok je gradonačelnik Goran Cvetanović ocenio da je Crveni krst značajna karika u sprovođenju odgovorne socijalne politike.

Ove godine je iz gradskog budžeta za rad Crvenog krsta opredeljeno 14,5 miliona dinara od čega je 10 miliona namenjena radu Narodne kuhinje.

- Važno je da ova organizacija nastavi svoje aktivnosti počev od akcija dobrovoljnog davanja krvi, preko pružanja podrške ugroženima u elementarnim nepogodama, organizovanja obuka prve pomoći, pa sve do egzistencijalne podrške socijalno najranjivijim kategorijama – kazao je Cvetanović.

Na svečanosti je naglašeno da je leskovački Crveni krst, samo u prošloj godini, prikupio 1450 jedinica ove dragocene tečnosti, a da je pripremo i distribuirao 85.400 obroka u programu Narodne kuhinje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)