NAJAVLJENA ZNAČAJNIJA ULAGANJA: Vojvodina od klasike do magije na Međunarodnom sajmu turizma

J. L.

25. 02. 2023. u 16:40

SVE lepote Vojvodine, oslikane sloganom "Od klasike do magije", predstavljene su na 44. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, na Paviljonu i „Vinskoj ulici“ Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Garancijskog fonda Vojvodine.

НАЈАВЉЕНА ЗНАЧАЈНИЈА УЛАГАЊА: Војводина од класике до магије на Међународном сајму туризма

foto: J.L.

Kako su u godini iza nas vojvođanske turističke destinacije, od Palića i Subotice, preko Novog Sada i Fruške gore, do Zrenjanina, Vršca i Bele Crkve, zabeležile veliki porast posetilaca, nadležni najavljuju značajnija ulaganja u turizam.

-Ponosni smo na parametre koje  beleži turizam u Vojvodini, koji su premašili očekivanja, te ćemo zbog toga znatno povećati garantni potencijal kreditnih linija namenjenih turizmu i vinogradarstvu - najavio je Đorđe Raković, direktor Garancijskog fonda Vojvodine. -Naravno, tu je i deset garantnih šema, u kojima su pokrivene sve linije iz oblasti poljoprivrede i privrede. To su linije za kupovinu nove opreme,  kupovinu poljoprivrednog zemljišta, izgradnju objekata, skladišta, hladnjača... Garancijom Fonda korisnici kod banaka mogu da dobiju nižu kamatnu stopu, duži grejs period i anuitete plaćanja kredita po sopstvenom izboru.

Ovo je samo jedan od vidova pomoći turizmu u Vojvodini, u koji je Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam protekle godine uloži 500 miliona dinara, a ulaganja su dala rezultate.

-Verujte, vikendom je nemoguće naći smeštaj na Paliću, u Novom Sadu ili Vrdniku. Svi ti turisti, kojih je ove godine mnogo više nego lane, i koji se vraćaju, svedoče da se u Vojvodini osećaju i klasično i magično - poručio je Nenad Ivanišević, pokrajunski sekretar za privredu i turizam.

Na vojvođanskom Paviljonu predstavljeni su i dobitnici oznake kvaliteta "Najbolje iz Vojvodine", a u ime nagrađenih na priznanju se zahvalio Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

DODELJUJU I NAGRADU „ANDRIJA ČIKIĆ“: U Smederevu se održava takmičenje pijanista, jedno od priznanja posvećeno dečaku ubijenom u Ribnikaru