DNO BAZENA PUKLO PAR MESECI POSLE REKONSTRUKCIJE: Zbog propusta u radovima, Grad Užice traži odgovornost

N. J.

22. 02. 2023. u 10:47

ODMAH posle rekonstrukcije vredne 38.5 miliona dinara završene na izmaku prošlog leta, dno dečjeg bazena na Gradskoj plaži je puklo, a Grad Užice kao investitor traži krivce za građevinske propuste.

ДНО БАЗЕНА ПУКЛО ПАР МЕСЕЦИ ПОСЛЕ РЕКОНСТРУКЦИЈЕ: Због пропуста у радовима, Град Ужице тражи одговорност

Grad Užice

Grad je dobio stručni nalaz o uzrocima zbog kojih je tek završena rekonstukcija pretvorena u fijasko. Izveštaj o uzrocima predočio odbornicima Skupštine grada predočio je dr Miloš Marjanović, docent na katedri za građevinsku geotehniku beogradskog Građevinskog fakulteta.

- Do pojave prsline dovela je nedovoljna količina ugrađene armature u gornju zonu ploče bazena. Marka betona je 20, umesto projektovane marke betona 30, a do oštećenja podne obloge tj. pločica na dnu bazena doveo je loš redosled izvođenja radova – naglasio je Marjanović -  Podne obloge sada je potrebno zameniti elastičnim sistemom, te pražnjenje i punjenje bazena i jezera Gradske plaže mora se obavljati pažljivo. Investitor, grad Užice, treba da donese odluku šta dalje: potrebno je uraditi projekat sanacije sa uslovima izvođenja radova, dinamikom i cenom koštanja.

Stav gradonačelnice Jelene Rakovićv Radivojević je da svi koji su napravili propust, moraju odgovarati za nastale greške.

-Grad neće izdvajati sredstva za sanaciju a nadležne institucije moraće da se pozabave projektantima i izvođačima radova – naglasila je gradonačelnica Užica.

Dečiji bazen i korito reke Đetinje odvojeni su armiranim betonskim zidom. Podsetimo, dno bazena je puklo nakon jednogodišnje rekonstrukcije, a pukotina se pojavila kada su podignute ustave brane na Đetinji, pri redovnom pražnjenju vode iz akumulacije uz koju se nalazi bazen.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)