KONKURS U OPŠTINI NEGOTIN: Udruženjima 11 miliona iz opštinske kase

S. M. J.

19. 02. 2023. u 11:56

VLADIMIR Veličković, predsednik opštine Negotin raspisao je javni konkurs za dodelu sredstava iz budžeta za podsticanje projekata ili nedostajućeg dela sredstava za finansiranje projekata od javnog interesa koje realizuju udruženja za 2023.

КОНКУРС  У ОПШТИНИ НЕГОТИН: Удружењима 11 милиона из општинске касе

Foto: S. M. J.

Za projekte koje će udruženja koja deluju na teritoriji opštine Negotin, realizovati najmanje tri meseca i do kraja kalendarske godine, iz opštinske kase izdvojeno je 11 miliona dinara, 1,55 miliona dinara više nego prošle godine, kada su sa 9,45 miliona dinara finansirani projekti 52 udruženja.

I ove godine su predmet javnog poziva su socijalna, boračko-invalidska, zaštita osoba sa invaliditetom, kao i društvena briga o deci, mladima, starijima, prevencija svih oblika nasilja i diskriminacije, zaštita i pomoć žrtvama nasilja u porodici, žrtvama mobinga, podrška socijalno ugroženim građanima.

Lokalna samouprava podsticaće i projekte vezane za afirmisanje ženskih prava, rodne ravnopravnosti, zaštita i promovisanje ljudskih i manjinskih prava, interno raseljenih i izbeglih osoba, humanitarne aktivnosti.

Na spisku tema i oblasti od javnog interesa za građane opštine Negotin su i zaštita zdravlja, podsticanje nataliteta, obrazovanje, kultura, nauka i naučno-istraživački rad, promocija opštine Negotin, ekologija, održiv razvoj, turizam, ali i borba protiv korupcije, afirmisanje demokratizacije lokalne samouprave, građanskog aktivizma i veće uključenosti ranjivih grupa u lokalnu zajednicu, protivpožarna zaštita…

Prijave se šalju do 28. februara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!