PRAVA ADRESA DA PODELE SVOJU MUKU - Veliko interesovanje Novosađana za akciju „Otvorena vrata gradonačelnika“

Z. GRUMIĆ

14. 02. 2023. u 10:40

AKCIJA Grada Novog Sada „Otvorena vrata gradonačelnika”, započeta pre skoro deceniju, u kojoj građani imaju priliku da predstavnicima gradske vlasti u neposrednom razgovoru saopšte svoje probleme iz komunalnog sektora ili domena socijalne zaštite, nastavljena je početkom ove godine na osnovu odgovarajuće odluke gradonačelnika Milana Đurića i prema prvim pokazateljima naišla je na veliki odziv.

ПРАВА АДРЕСА ДА ПОДЕЛЕ СВОЈУ МУКУ - Велико интересовање Новосађана за акцију „Отворена врата градоначелника“

Z. Grumić

Od sredine januara je, ponedeljkom i utorkom u Gradskoj kući u terminima od 15 do 18 časova, primljeno ukupno 63 sugrađana, da bi posle razgovora sa njima bilo formirano ukupno 50 predmeta radi nastavka rešavanja predočenih problema.

- U oblasti socijalne zaštite i brige o deci i porodici građani su se uglavnom obraćali zbog teške materijalne situacije, odnosno radi ostvarivanja stambene potrebe, obezbeđivanja jednokratne materijalne pomoći ili drugog vida socijalne podrške. Bilo je i zahteva u vezi sa prijavom prebivališta, pravnim savetima i drugih – navedeno je „Novostima“ iz Kabineta gradonačelnika.

O tim temama su sastanke sa građanima održali pomoćnik gradonačelnika Ivan Siler, predsednica gradonačelnikovog Stručnog saveta Ljiljana Koković, v. d. zamenika načelnika Gradske uprave sa socijalnu i dečju zaštitu Nenad Drašković, v. d. Direktora Biroa za pružanje pravne pomoći Gordana Moravski i Ružica Zećirović Srbljin, koordinatorka Stručnog tima Centra za socijalni rad.

Kada je reč o komunalnoj oblasti, građani su navodili pre svega probleme komunalnog opremanje pojedinih delova naselja, poput priključenja objekata na vodovodnu ili kanalizacionu mrežu, uklanjanja divljih deponija, izgradnje pešačkih staza, etažiranja zgrada i sličnog.

POSEĆENOST

OD oktobra 2013. do 31. decembra 2022. godine primljeno je u Gradskoj kući ukupno 4.446 građana Novog Sada a od 10. do 17. januara još deset sugrađana. Po novoj odluci je 16. 23. i 31. januara za oblast socijalne zaštite primljeno na razgovor 17 građana a za komunalni sektor 46 Novosađana.

Sagovornici Novosađanima o tim pitanjima bili su pomoćnik gradonačelnika Vladimir Stojković, v.d. načelnika Gradske uprave za komunalne poslove Zoran Stanojević i Miroslav Laketić, v.d. načelnika Gradske uprave za inspekcijske poslove.

- Građanima su na sastancima neposredno data precizna uputstva o načinima i mogućnostima za rešavanje stambene potrebe ili za dobijanje jednog od vidova socijalne pomoći. Neki od njih su, na osnovu datih podataka, pozivani u Centar za socijalni rad radi obezbeđivanja određenih prava.

Iz Kabineta gradonačelnika dodaju da su sagovornici dobili i informacije o tome kojim službama treba da se obrate radi rešavanja pitanja i u komunalanom sektoru. Takođe, u zavisnosti od vrste problema kontaktirani su nadležna javna preduzeća i uprave i upućeni im dopisi, kako bi izneti problemi građana bili rešeni u što kraćem roku.

„Otvorena vrata gradonačelnika” uveo je u oktobru 2013. tadašnji prvi čovek grada Miloš Vučević, kako bi svakog utorka razgovarao sa sugrađanima,čuo njihove probleme, predloge, sugestije. Kasnije su, zbog gradonačelnikovih sve većih obaveza i dužnosti, tu akciju nastavili njegovi pomoćnici i savetnici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)