PAŽNJA, POMOĆ I DAROVI: Usluge ličnog pratioca koristi 59 šabačkih mališana

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

01. 01. 2023. u 19:13

PREDSTAVNICI Humanitarne organizacije "Dečje srce" i gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić uručili su novogodišnje i božićne poklon paketiće mališanima koji imaju lične pratioce.

ПАЖЊА, ПОМОЋ И ДАРОВИ: Услуге личног пратиоца користи 59 шабачких малишана

Foto: V.Mitrić

Gradska vlast je za ovu školsku godinu, za lične pratioce, obezbedila 25 miliona dinara, a u narednoj godini biće pet miliona dinara više.

- Na ovaj način omogućavamo veću uključenost članova zajednice u aktivnosti i normalan život - priča dr Pajić. -Da sreću čine male stvari, danas sam se i lično uverio. Uživao sam u osmesima dece koja su korisnici usluge lični pratilac, dok sam im sa Deda Mrazom uručivao novogodišnje poklone. Briga o njima traje tokom cele godine, a ovaj poklon će im sigurno ulepšati predstojeće praznike. Činjenica da se iz godine u godinu povećava broj zahteva za obezbeđenjem ove usluge, kao i zadovoljstvo roditelja korisnika, dokaz su visokog kvaliteta te usluge. Grad Šabac misli na sve i tu je da svima obezbedi jednake šanse.

Humanitarna organizacija "Dečje srce" deluje već 22 godina. Njeni aktivisti rade i sugrađanima, mladim i odraslom, sa smetnjama u razvoju, a već nekoliko godina zaduženi su za uslugu ličnog pratioca. U gradu na Savi sada 59 mališana živi, uči ili se igra uz pomoć ličnog pratioca. 

BONUS VIDEO - SENZACIJA KAKVA SE RETKO VIĐA: Pirotehničko-laserski šou sa Kule Beograd iz vazduha

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

KROV NAD GLAVOM ZA OSAM PORODICA: Bačka Palanka među liderima po dodeli bespovratnih sredstava za kuću na selu